To skridt frem og et tilbage.

DIY: Snoet Macramé-snor, og om ‘godt nok’.

Jeg tænker meget over, hvordan jeg lærer at give slip. Slip på min perfektionisme og turde fejle. Hele dette projekt er i virkeligheden en øvelse i det. For jeg VIL udgive jævnligt, og det gør altså at jeg naturligt ikke har al tid i verden til hvert indlæg. Ikke at jeg ikke gør mig umage – tvært imod. Men nogle gange er det bare ‘godt nok’, og bliver ikke bedre af, at blive overtænkt! Sådan har jeg det i hvert fald.
Det er også en øvelse i forhold til at have fået et barn. At vænne sig til tanken om, at jeg (meget ofte) vil lave fejl. Og så er øvelsen at komme lige så hurtigt videre som et lille barn der falder, og pludselig opdager en fugl. Så er alt glemt!

Og i forhold til at jeg pt. skriver til speciale. I forhold til, at jeg nu er i nær familie med to, og ikke én. I alle mulige forhold gælder den lektie. Lige nu synes jeg at den gennemsyrer det meste. Og jeg vil gerne være mester i det! (Ja, selv dét er selvmodsigende. Det handler jo ikke om at være mester, men IKKE at være mester, men at være ok med ikke at være bedst i alt.)

 

SÅ, som en øvelse i dette, har jeg i dag gjort noget, som jeg vil vise jer. Det er ikke perfekt, men det er noget, og det er en start. Efter mit indlæg om macramé væghæng, fik jeg tanken, at en macramé snor kunne løse mit ‘problem´med ophæng af min trådkurv i køkkenet. Jeg har haft en messing-trådkurv liggende i flere måneder, fordi jeg ikke har kunne finde ud af, hvordan jeg smartest fandt et ophæng til den. Men NU er det altså løst. Og tilmed hængt op. Jeg tænkte at netop denne type snor faktisk går ret godt i spænd med selve metalkæden. Den ligner da lidt, gør den ikke?

 

img_1319

Den snoede macramé snor laves sådan her:

Fold en snor på midten og sæt den om en pind eller lignende således:

fullsizeoutput_564

Dette gøres to gange, sådan at der hænger fire snore ned:fullsizeoutput_565

Tag den yderste højre snor, og læg over de to midterste:

img_1332

Tag den yderste venstre snor og slå en knude med højre snor bagom de midterste. Eller sagt på en anden måde: Tag den venstre snor, læg den over den højre, bag om de to midterste og ud mellem de to midterste og den højre. Eller bare kig på billedet her 😉 :

img_1333

 

 

Stram til:

img_1334

 

 

Slå knuderne på samme måde HVER gang. Det er dét der får dem til at sno sig om de to midterste.

YEP, den er lavet på en pind fra en sprøjte fra børnemedicin og YEP, der er en knude midt på macramé snoren. Det er virkelig svært at beregne, hvor meget snor man skal bruge for at få den længde man ønsker. Mit bud er, at der skal ca. 3 gange så meget til, for at det bliver den længde du ønsker til sidst. Af de yderste to snore altså. Det andet svinder ikke nær så meget i længden.

 

img_1322

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To skridt frem og et tilbage.