10 ting du (helst) ikke må sige til folk uden børn (eller gravide for den sags skyld).

De mange muligheder i (d)en klassisk(e) vase…

For mange år siden fik jeg en stor lyngbyvase i fødselsdagsgave af nogle veninder. Det var en god gave! Men jeg har af én eller anden grund aldrig kunne komme overens med at bruge den som vase.
For mig er brugen af den på ‘klassisk vis’ – altså med afskårne blomster i – meget voksent, eller måske netop for klassisk. Ja, det lyder måske nok fjollet. Det gør det i hvertfald for mig, når nu det sådan står sort på hvidt. Men jeg synes jo i bund og grund at den er fin at se på. Og når nu jeg fik den i gave af søde veninder, kan jeg ikke lade være at have den stående fremme. Dette har ledt mig til at finde på mange alternative anvendelsesmuligheder i den klassiske vase. Idéerne nedenfor kan naturligvis også bruges til alle mulige andre typer af vaser!

 

ahr0ccuzqsuyriuyrnn0ewxpemltb2jsb2cuy29tjtjgd3aty29udgvudcuyrnvwbg9hzhmlmkyymde1jtjgmtelmkztbwfsbc1mew5nynktdmfzzxmxlnbuzw ahr0ccuzqsuyriuyrnn0ewxpemltb2jsb2cuy29tjtjgd3aty29udgvudcuyrnvwbg9hzhmlmkyymde1jtjgmtelmkzmew5nynktc2v0x21hdhqtz3jles5wbmc

Photo source: stylizimo

 

Første mulighed er, at plante planter i dem. Altså, så kommer der jo (en form for) blomster i dem, men at bruge dem som urtepotter har dog en noget anden effekt, hvis du spørger mig.. På én eller anden måde er det som om det grønne og planten kommer mere i fokus end vasen selv. Og at bruge en så ‘fin’ vase som urtepotte giver lidt kant.. (Se evt. forrige indlæg, hvor du kan se min variation urtepotte-vasen 😉 )

hitta-hem2

Photo source: my scandinavian home

Anden mulighed er simpelthen at bruge vasen uden hverken afskårne eller voksende planter. Men at det bliver en del af et lille stilleben – eksempelvis på en reol. Jeg har selv haft brugt den i et rum i min reol, hvor den hvide vase, som jeg har, på én gang er en fin detalje og samtidig skaber lys omkring sig. Ovenfor ses det omvendt, hvor det sorte tema kører igen, men på samme måde falder i ét med de farver der bliver brugt omkring dem. Dét at vasen overrasker øjet, synes jeg godt om.

stilleben-lyngbyvaser-vaser-finnsdottir-ef_nlrlmgn2kkvj5sqnfpq

Photo source: Bo Bedre/© Pernille Enoch

Sidste mulighed, som jeg synes er virkelig fin er, at bruge vasen som opbevaring – eksempelvis på et kontor.
Her ses den som opbevaring af sakse, linealer osv. Min store vase tænker jeg en dag skal få et hjørne til ‘udstilling’ og opbevaring af gavepapir.

Det giver mig virkelig ofte et smil på læben, når jeg støder på en genstand som bruges til en anden funktion end man selv lige havde tænkt den til i et hjem. Både fordi det er humoristisk, praktisk og oftest smukt. Tre gode ting i indretningen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting du (helst) ikke må sige til folk uden børn (eller gravide for den sags skyld).