Undskyld (jeg er her)?

DIY: genanvendelse af duftlys og cremer på badeværelset

Jeg har før talt om min hang til billig (genbrugs)opbevaring. Denne hang gælder ikke kun køkkenet, men i særdeleshed også badeværelset. Og som jeg kigger mig om herhjemme, kan jeg se at,  at der særligt er tre ting der kendetegner mine genbrugsvaner på badeværelset:

1) For det første genbruger jeg (altid!) duftlys. Dem der kommer i glas vel at mærke. Det gør jeg ved helt simpelt at putte et fyrfadslys i glasset, når det er brugt op. Man kunne naturligvis også støbe et nyt lys i selve glasset, men effekten er næsten lige så fin med et fyrfadslys på bunden, synes jeg. Særligt hvis det står på badeværelset, hvor man alligevel blot kan se at der er en lille flamme dernede i glasset. Desuden har det den positive effekt, at hvis der er en smule (duftende) stearin tilbage på bunden af det gamle stearinlys, og du putter et fyrfadslys oveni, så varmes duftlyset op og udleder STADIG duft. WIN, siger jeg bare! Jeg har et to år gammelt duftlys (det der ses på billedet), og det dufter stadig virkelig dejligt!

fullsizeoutput_604

Generelt set er jeg ikke til parfumer eller dufte i mit hjem. Særligt efter der er et par fødder som løber rundt her, som er str. 21. Meeen på badeværelset er der altså noget spa- og luksus-agitigt over det. Desuden opholder min datter sig sjældent i længere tid ad gangen derude + min underbo (eller en anden i opgangen) har hang til røg, og det spreder sig ofte til netop vores badeværelse. Og SÅ hellere duften af duftlys, da 😜

2) En anden mulighed med gamle duftlys er at plante planter i glasset, når lyset er sluppet op. Jeg synes det giver et stort løft til et badeværelse, hvis der er én eller anden form for grønt derude. Og i vores lille badeværelse er duftlys-størrelsen perfekt til at plante små planter i! Det matte glas i dette gamle duftlys gør, at det passer godt ind i mit hvide, enkelte badeværelse.

fullsizeoutput_605

Her har jeg plantet en hyacint – julen nærmer sig jo – og som duftlyset har hyacinten den bonuseffekt at den dufter dejligt!

3) Herudover genbruger jeg nogle gange creme-æsker. Det kommer naturligvis an på materiale, størrelsen, formen osv., men denne enkelte (købt i Fakta – mener det var MiniRisk’s) ser faktisk ret fin og elegant ud, når etikette-klistermærkerne er pillet af. Lige som i køkkenet har jeg i stedet sat DYMO på. Det gør lige dét ekstra for, at det ikke ser ’tilfældigt’ ud, men at den faktisk har en funktion den æske dér 😜.

fullsizeoutput_602

Hvad synes I om det?

Har I nogle ting I genbruger på badeværelset?

 


I really love recycling. First of all its good for the environment and second of all its free. Bit that is not the only benifits: As shown above I have recycled two scented candles. One I used to plant a small flower in, the other one I put a new candle inside. By just placing a small candle on the bottom I still get to smell the nice scent from the leftovers of the original candle light. As a third recycled detail at my bathroom I’ve tanken an old jar (originally containing lotion), and put on a Dymo-sticker. This one says ‘HÅRDIMS’ which means ‘HAIRSTUFF’.

I hope you like it.

Have you got any recycled details at your bathroom?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Undskyld (jeg er her)?