Fem weekend-fif på en fredag

DIY Puslebord!

Jeg ved jo slet ikke, hvor mange det er relevant for af jer at tale om pusleborde.
Men hvis det slet ikke er på tale for dig, så kan det jo være du kan give idéen videre til én der søger den perfekte (jeg mener det faktisk!) puslebordsløsning. Mit indtryk er nemlig, at mange mennesker (som venter på et barn, primært 😜) virkelig bruger lang tid på at finde et passende puslebord. Derfor vil jeg ikke snyde jer for min hjemmelavede løsning – og som bare virker i praksis!

fullsizeoutput_627

Forhistorien

Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg lov til at vælge et arvemøbel at tage med mig. Det samme gjorde min søster. Jeg valgte en stor, gammel kommode fra mine (tip?)oldeforældre. Den er mega rummelig, har fine små buttede ben og de fineste messinghåndtag. Efter nogle år i mit varetægt malede jeg den lyseblå. Og da Bebsen var på vej, var der ingen tvivl; den kommode skulle blive hendes (vi vidste dog ikke om hun var en hun eller en han) før vi holdt hende. Men i denne kommede ville vi opbevare hendes tøj, tæpper og håndklæder. Og jeg havde derudover en drøm om at den kunne komme til at fungere som puslebord – mest af alt pga. pladsen det ville spare os..

Jeg søgte på mange – mange – løsninger, men jeg synes ofte at det kom til at se lidt ´påklistret´ud, hvis man lagde en ‘puslebriks’ ovenpå, bare. Så løsningen blev i stedet denne. Som året er gået er jeg blevet mere mere glad for det!

 

fullsizeoutput_626

Simpel beskrivelse:

Jeg har forlænget kommoden IND mod væggen, så den passer til en puslebriks. Derudover har jeg sat hylder i siden (mod væggen). De er SÅ smarte til opbevaring af bleer, (skum)klude, stofbleer og vådservietter mv. Jeg valgte desuden dét, at jeg ‘kun’ lod hylderne nå ind til midten af kommoden. På den måde har vi fra den anden side et ‘rum’, hvor hendes bærepose kan stå, og dermed ikke står og fylder et andet sted. Nåh, men nu har jeg da vist talt længe og godt nok om mit eget møbel…

Her er hvad jeg gjorde først:

 • Købte en puslepude – og fandt differencen mellem pudepudens længde og kommodens dybde. Dén difference fortæller dig hvor dyb pladen skal være! Jeg lagde liiige et par cm. så puslepuden kom til at flugte med den lige overkant (og ikke dér hvor pladen begynder at bue nedad).
 • Beslut om hylderne skal gå hele vejen – fra højre til venstre side – af kommoden, eller kun halvt ind, som min.
  ¨

Hvad skal du bruge

 • En kommode
 • Plader i passende mål. (Alle plader har samme ‘dybdemål’ ind mod væggen. Og øverste plade skal måle det samme som kommodens bredde. De andre hylder bestemmer du bredden på!)
 • Beslag til at sætte hylderne fast i bagpladen med (to pr. hylde + tre til toppladen (better safe than sorry) + skruer hertil. Sørg for at skruerne ikke er så lange at de når igennem kommodens bagplade.
 • Fuge (malbar silikone brugte jeg) til at udligne et evt. hul mellem kommodens topplade og din egen topplade.
 • Evt. maling i samme farve som kommoden. Er kommoden ikke malet kan du gå efter samme træsort til topplade og hylder som kommoden selv.

fullsizeoutput_622

Sådan gør du

 • Sav topplade og hylder til i de udregnede (og besluttede) mål.
 • Skal pladerne males (og grundes først) gør du dét nu. Jeg ville gerne have de lige dunstede af i et godt stykke tid før de ‘flyttede ind’.
 • Montér pladerne. Toppladen skal flugte med kommodens topplade, og det giver også et gennemført look hvis den nederste hylde flugter med kommodens bundplade. Resten af hylderne placerer du som du vil. Jeg lod afstanden være lige stor- men målte faktisk først efter om én pakke bleer ville være på én hylde, før jeg besluttede det.
 • Fug evt. revnen mellem de to topplader og giv toppladerne en ekstra gang maling.

Et voila – ét styks puslebord med MASSER af opbevaring!
fullsizeoutput_627

Bonusinfo: Vores datter er nu et år, og vi har stadig Masser af plads til alt hendes tøj, alle hendes håndklæder osv. i dét ene møbel. Og så skal man altså ikke underkende hvor smart det er at have ALT indenfor rækkevidde hvis (NÅR) uheldet (okay, uheldene) er ude!

 

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål eller indspark!

Jeg håber at I får en rigtig god og solrig lørdag!

4 kommentarer

 • Anette

  Wow den er virkelig flot!! Hvilke mål havde kommoden før du gik i gang med projektet? Og hvor dyb er den blevet nu hvor hylderne er sat bagpå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Tusind tak Anette! Det er jeg virkelig glad for, at du synes 💫
   Kommoden målte B: 94 x D: 45 x H: 92 – og blev altså (efter makeoveren) 66cm dyb, fordi det passede med min puslepude 😜

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Kan du huske hvad farve det er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Hej Michelle.

   Jeg er ked af mit sene svar. Jeg skulle lige finde frem til den på loftet 🙂
   Det er jo et rigtig godt spørgsmål. Jeg har fundet farven, og jeg har faktisk liiidt svært ved at lure, hvad farven reelt hedder.
   Det er først og fremmest en maling købt i Flügger kaldet Interior High Finish 50 base 1. Og så står der to ting, som kan være farven 🙈 Der står produkt: 74672. OG Farvekort: Flugger 600 1992. Haha Jeg kan se din mail her, så hvis det kunne være en hjælp, kan jeg sende dig en mail med et billede af label’et? 🙂 Kærligst S

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem weekend-fif på en fredag