Fem weekend-fif på en fredag

DIY Puslebord!

Jeg ved jo slet ikke, hvor mange det er relevant for af jer at tale om pusleborde.
Men hvis det slet ikke er på tale for dig, så kan det jo være du kan give idéen videre til én der søger den perfekte (jeg mener det faktisk!) puslebordsløsning. Mit indtryk er nemlig, at mange mennesker (som venter på et barn, primært 😜) virkelig bruger lang tid på at finde et passende puslebord. Derfor vil jeg ikke snyde jer for min hjemmelavede løsning – og som bare virker i praksis!

fullsizeoutput_627

Forhistorien

Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg lov til at vælge et arvemøbel at tage med mig. Det samme gjorde min søster. Jeg valgte en stor, gammel kommode fra mine (tip?)oldeforældre. Den er mega rummelig, har fine små buttede ben og de fineste messinghåndtag. Efter nogle år i mit varetægt malede jeg den lyseblå. Og da Bebsen var på vej, var der ingen tvivl; den kommode skulle blive hendes (vi vidste dog ikke om hun var en hun eller en han) før vi holdt hende. Men i denne kommede ville vi opbevare hendes tøj, tæpper og håndklæder. Og jeg havde derudover en drøm om at den kunne komme til at fungere som puslebord – mest af alt pga. pladsen det ville spare os..

Jeg søgte på mange – mange – løsninger, men jeg synes ofte at det kom til at se lidt ´påklistret´ud, hvis man lagde en ‘puslebriks’ ovenpå, bare. Så løsningen blev i stedet denne. Som året er gået er jeg blevet mere mere glad for det!

 

fullsizeoutput_626

Simpel beskrivelse:

Jeg har forlænget kommoden IND mod væggen, så den passer til en puslebriks. Derudover har jeg sat hylder i siden (mod væggen). De er SÅ smarte til opbevaring af bleer, (skum)klude, stofbleer og vådservietter mv. Jeg valgte desuden dét, at jeg ‘kun’ lod hylderne nå ind til midten af kommoden. På den måde har vi fra den anden side et ‘rum’, hvor hendes bærepose kan stå, og dermed ikke står og fylder et andet sted. Nåh, men nu har jeg da vist talt længe og godt nok om mit eget møbel…

Her er hvad jeg gjorde først:

  • Købte en puslepude – og fandt differencen mellem pudepudens længde og kommodens dybde. Dén difference fortæller dig hvor dyb pladen skal være! Jeg lagde liiige et par cm. så puslepuden kom til at flugte med den lige overkant (og ikke dér hvor pladen begynder at bue nedad).
  • Beslut om hylderne skal gå hele vejen – fra højre til venstre side – af kommoden, eller kun halvt ind, som min.
    ¨

Hvad skal du bruge

  • En kommode
  • Plader i passende mål. (Alle plader har samme ‘dybdemål’ ind mod væggen. Og øverste plade skal måle det samme som kommodens bredde. De andre hylder bestemmer du bredden på!)
  • Beslag til at sætte hylderne fast i bagpladen med (to pr. hylde + tre til toppladen (better safe than sorry) + skruer hertil. Sørg for at skruerne ikke er så lange at de når igennem kommodens bagplade.
  • Fuge (malbar silikone brugte jeg) til at udligne et evt. hul mellem kommodens topplade og din egen topplade.
  • Evt. maling i samme farve som kommoden. Er kommoden ikke malet kan du gå efter samme træsort til topplade og hylder som kommoden selv.

fullsizeoutput_622

Sådan gør du

  • Sav topplade og hylder til i de udregnede (og besluttede) mål.
  • Skal pladerne males (og grundes først) gør du dét nu. Jeg ville gerne have de lige dunstede af i et godt stykke tid før de ‘flyttede ind’.
  • Montér pladerne. Toppladen skal flugte med kommodens topplade, og det giver også et gennemført look hvis den nederste hylde flugter med kommodens bundplade. Resten af hylderne placerer du som du vil. Jeg lod afstanden være lige stor- men målte faktisk først efter om én pakke bleer ville være på én hylde, før jeg besluttede det.
  • Fug evt. revnen mellem de to topplader og giv toppladerne en ekstra gang maling.

Et voila – ét styks puslebord med MASSER af opbevaring!
fullsizeoutput_627

Bonusinfo: Vores datter er nu et år, og vi har stadig Masser af plads til alt hendes tøj, alle hendes håndklæder osv. i dét ene møbel. Og så skal man altså ikke underkende hvor smart det er at have ALT indenfor rækkevidde hvis (NÅR) uheldet (okay, uheldene) er ude!

 

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål eller indspark!

Jeg håber at I får en rigtig god og solrig lørdag!

17 kommentarer

  • Ditte

    Må jeg spørge hvor uro er fra og de fine blade som hænger på sengen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Selvfølgelig må du det! Uroen har jeg fået af en veninde, som selv har lavet den. Bog & idé har lavet en DIY til at lave papirsfuglene her: https://www.youtube.com/watch?v=kB_ZxZmQ4ow.
      Ranken med stofbladene har jeg købt via instagramprofilen @lilleoktober 🙂 Jeg håber, at det var en hjælp <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor er den smarte strå-opbevaring der hænger på væggen fra? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Den er købt på et loppemarked. Familien jeg købte den af havde flere liggende, og har sådan fortrudt, at jeg ikke købte dem alle. Men jeg har siden stødt på flere væghængtekurve som ligner – også på loppemarkeder 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Endelig en med samme kommode som mig. 😍.
    Hvilke slags beslag har du brugt til toppladen?
    Vh Lotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Hej Lotte.
      Til toppladen har jeg brugt 4 lidt kraftigere vinkelbeslag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Desireé Hamilton

    Den er så pæn! Sig endelig til hvis du vil sælge 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Du er sød. TAK. Jeg sælger nok næppe da kommoden er mit eneste arvestykke hjemmefra, men tusind tak for tanken 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej 😊 virkelig flot kommode. Kunne man være så heldig, at du vil sælge den?😍🙏🏻 Kh Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Altså, hvor bliver jeg glad for at du spørger. Jeg tager det som et kompliment 😉 Omend kommoden pt ikke er i brug har jeg skumle planer om, at den skal rykke ind i vores sommerhus. Men TAK for tanken og efterspørgslen 🙂

      (Jeg er i øvrigt virkelig ked af mit sene svar. På en eller anden måde er notifikationer blevet slået fra, så jeg kan se, når folk har svaret..)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Sikke et fint møbel. Er hylderne holdbare nok ved kun at blive sat fast på kommoden? Kan du evt sende et link til de beslag du har brugt? Mvh Nanna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Det er et virkelig godt spørgsmål! Holdbarheden af hylderne afhænger ikke kun af beslaget, men også af bagpladen på kommoden. Desværre er min kommode jo lidt gammel, så flere steder er den simpelthen tyndslidt. Derfor kunne jeg ikke sætte den lige så godt fast, som jeg havde håbet. Eller retter, sætte beslag lige så mange steder. Hvis jeg havde kunne vælge selv, havde jeg valgt tre beslag pr. hylde samt større/breddere beslag. Men beslagene afhænger altså også af, hvor ‘bredde’ de robuste steder af kommoden er. På min bagplade var der kun lidt tyndere bjælker, som jeg kunne skrue ind i. Så tag udgangspunkt i din kommode, mål op, og gå i dit byggemarked og spørg efter vinkelbeslag. Det ville jeg gøre 🙂 Håber, at det var et forståeligt svar? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Ps. Nanna, så er jeg i øvrigt virkelig ked af mit sene svar. På en eller anden måde er notifikationer blevet slået fra, så jeg kan se, når folk har svaret..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Wow den er virkelig flot!! Hvilke mål havde kommoden før du gik i gang med projektet? Og hvor dyb er den blevet nu hvor hylderne er sat bagpå?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Tusind tak Anette! Det er jeg virkelig glad for, at du synes 💫
      Kommoden målte B: 94 x D: 45 x H: 92 – og blev altså (efter makeoveren) 66cm dyb, fordi det passede med min puslepude 😜

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Kan du huske hvad farve det er?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      Hej Michelle.

      Jeg er ked af mit sene svar. Jeg skulle lige finde frem til den på loftet 🙂
      Det er jo et rigtig godt spørgsmål. Jeg har fundet farven, og jeg har faktisk liiidt svært ved at lure, hvad farven reelt hedder.
      Det er først og fremmest en maling købt i Flügger kaldet Interior High Finish 50 base 1. Og så står der to ting, som kan være farven 🙈 Der står produkt: 74672. OG Farvekort: Flugger 600 1992. Haha Jeg kan se din mail her, så hvis det kunne være en hjælp, kan jeg sende dig en mail med et billede af label’et? 🙂 Kærligst S

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem weekend-fif på en fredag