Tør jeg spørge om et tip?

Inspiration til påske (i børnehøjde)

Vores datter er liidt for lille endnu til alt for meget DIY. Det fandt jeg ud af, da jeg forsøgte at indføre en ny juletradition.. Omend der er gået nogle måneder siden da, tror jeg alligevel ikke det bliver til de store udskejelser. Sammen med hende. Når hun sover kan jeg helt sikkert ikke holde mig tilbage. Men mere om dét en anden dag 🙂

I første omgang er jeg simpelthen faldet over så meget inspiration til påskepynt og sjov med børn. Så måske nogle af jer kan bruge inspirationen til jeres børn, niecer, nevøer eller børnevenner? Jeg synes i al fald ikke, at det skulle gå i glemmebogen hos mig eller stå og vente helt til næste års påske, hvor jeg nok i højere grad selv kommer til at benytte mig af nogle af idéerne.. Alle idéer er jeg faldet over på pinterest, men for en god ordens skyld henviser jeg (naturligvis) til den kilde jeg har kunne finde på det 🙂 I øvrigt henviser alle links nedenfor til en DIY-guide til de billeder jeg viser.

Som mine collager skred frem, gik det op for mig, at jeg primært har fundet idéer til påskeharer. Faktisk er der kun én af de idéer som endte med at komme med, som ikke er en hare, men en kylling. Måske fordi jeg er en kylling, og kører lidt i rille, når først jeg får et øje for noget? Eller måske fordi jeg bare altid har været mere til pelsdyr end fjerdyr (som kæledyr i al fald) 🙂 Nok snak. Nu vil jeg vise jer, hvad jeg taler om:

collage-2

 

Kilder til ovenviste: DIY candy (guirlanden),  Ebay (papirsposeharen), Lavendelblog (træfigurerne)

Jeg er helt solgt til alle ovennævnte idéer. Guirlanden forestiller jeg mig, at man kan lave med/til børn og pynte op på værelset eller i stuen i anledningen af påsken. Påskeægsharen kaldt jeg automatisk den anden idé. For ligner det ikke både et påskeæg og en hare? Den er formet af en papirspose, og virker let og enkel at lave – eksempelvis som en feature til bordpynt eller en lille påskeudstilling i vindueskarmen. Jeg kan godt lide at den er så simpel og underspillet. Det samme gælder træfigurerne, som vel nok er de sværeste at lave, men som nok også har bedst af, at det er større børn, som får fingrene i dem. Jeg mener bare. Min datter ville helt klart pille den dér hale af på mindre end et minut.

 

 
collage-4

Kilder til ovenviste: one little project (klemmekyllinger), Lavendelblog (hare som uro), thoughts from alice (toiletpapirhare)

Dagens indlæg startede jeg med at skrive før jeg reelt havde fået samlet idéerne i collager. Og som disse tog form, viste det sig, at jeg faktisk havde fundet nogle idéer, som også kan bruges af de mindste. Den første idé med æg på glemmer tror jeg dog, man skal have en vis fingersnilde for at kunne lave selv. Dog forestiller jeg mig, at de fleste aldre vil synes at titte-bøh effekten er sjov. Jeg mener bare, hvem kan ikke lide den leg? (Uanset alder?) Den anden idé er i stil med træfiguren på første collage. Og faktisk også fundet samme sted. Her er haren blot hængt op i en snor, og jeg tænker, at en sådan påskehare vil gøre sig godt i en uro eller på et sansestativ (hedder det dét?). Den sidste idé tror, at selv alle i min hustand kan være med på; Brugte toiletruller formet som en hare. Med lidt maling i bunden kan man lave aftryk på et papir, og udfylde eller male efterfølgende. Hvis vi får tid, så tror jeg at denne skal prøves af. Alternativt forestiller jeg mig, at man kan lave fingeraftryk i gul, og så lave øjne, vinger mv. så det ligner en påskekylling? Jeg håber at vores påske bringer tid og rum til den slags 🙂

Har I planer om DIYs og krea i påsken?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tør jeg spørge om et tip?