Ugens opdagelse: "Hvo intet vover, intet vinder"

DIY: Hårspænde med sløjfe

Jeg har gjort noget, jeg for bare et år siden havde sværget jeg ikke ville; jeg har lavet et hårspænde. Til min datter.

Jeg har haft lidt svært ved alt for meget pynte-pynt på små piger. Det har ofte fået mig til at tænke, hvor meget det er barnet svalg frem for morens. Men de spirende lyse lokker gør noget ved mig. Det er faktisk liiidt skræmmende. Det kribler i mine fingre. Jeg synes, at det er så hyggeligt, at vi har en manke tilfælles (ubetinget af, at længden og farven er så forskellig som muligt)! Men at vi begge har hår! Dét skal fejres 🙂 Og fejret bliver det! Blandt andet med et DIY-hårspænde!

Det er sjovt som en idé ofte kan virke helt uoverskuelig før den påbegyndes. Nogle gange viser det sig (heldigvis) at helt ubegrundet, at bruge så meget tankekræft på en “bekymring” om, hvordan idéen omsættes til virkelighed. Sådan var det med dette spænde. Egentlig lavede jeg blot ét forsøg (som en overspringshandling fra et andet DIY-projekt) og wupti, så var den simpelthen lavet. Her er, hvad jeg gjorde:

Materialer

 • Et lille stykke stof
 • Et lille hårspænde

Redskaber:

 • En saks
 • Et stykke bagepapir
 • En (stærk!) flydende lim
 • En blyant
 • Et par knappenåle eller fire

 

Her er hvad jeg gjorde

 1. Klip et stykke bagepapir fra rullen
 2. Fold stykket to gange
 3. Tegn en bue – sådan at buen primært følger den side med én fold
 4. Klip langs stregen – mens papiret stadig er foldet
 5. Fold papiret ud, og montér det med nåle på et stykke stof
 6. Klip langs din skabelon
 7. Tag det klippede stykke stof (nu uden papir eller nåle) og bind en knude på midten
 8. Lim ‘sløjfen’ på et hårspænde
 9. Lad det tørre før brug (obviously 😉 )

Editors note:

Lav eventuelt to stykker stof, og sy dem sammen lige som jeg gjorde til dette hårbånd. Hvis du lægger stoffet dobbelt og syr det samme på den måde, får du en mere “fin” kant og en mere “stivet” sløjfe.(Jeg har desuden også lavet en guide til dette hårbånd.)

Personligt synes jeg ret godt om det lidt flossede og casual look. Måske lidt fordi det således føles det lidt mere “okay” at pynte min datter 😉

 

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens opdagelse: "Hvo intet vover, intet vinder"