Landet. Lige her.

Min aller første gårdfest

Det lyder ret idyllisk, ikke? En gårdfest. Det var dét jeg håbede. Og nogle gange er det sandt, at ‘hvad du ønsker, skal du få’.

Omend jeg ikke følte, at overskuddet eller tiden var til det helt store hurlumhej, skulle en fest til. En fest, for at fejre mig selv, og min nye livssituation. Mig, nu som ikke-studerende. Et overgangsrite, vel sagtens. Og det blév fejret. Og med manér. Det føltes som om, at solen skinnede på mig i mere end én forstand.

Fordi jeg ønskede en fest, hvor alle kunne slappe af, inklusiv mig selv, forsøgte jeg at køre det så low key som muligt.. Når man er en lille smule æstetiker og elsker mad, altså 😉 Mit overordnede mål var dog at ingen skulle fare rundt. Jeg tror egentlig, at jeg i fremtiden vil gøre dette som ét af mine største mål for en fest. At det skal være så afslappet og ikke-stresset som muligt.

Til denne fest, forsøgte jeg at opnå dette ved at arrangere festens hovedtræk således:

Det jeg gjorde inden:

 • Lavede is (til dessert)
 • Lavede isterninger (med blomster/bær i)
 • Lavede pynt; én guirlande (DIY følger snarest)
 • Lavede “menukort” eller forklaringskort til buffetten
 • Blandede vand med forskellige frugter/grønt
 • Satte tomat/mozzarella/basilikum på spyd
 • Satte vandmeloner på ispinde
 • Anrettede blomster i vaser

… De første 4 punkter kunne jeg altså lave i god tid. Så god tid, som jeg altså havde tid 🙂 De sidste fire punkter, lavede jeg aftenen før/morgenen inden.

Dette betalte jeg mig fra eller fik hjælp til:

 • Maden (jeg fik ganske enkelt leveret en hel stak pizzaer fra yndlings Behov)
 • Indkøb (Nemlig.com er min bedste ven disse dage)
 • Servicen (Jeg slap hermed for at slæbe ned og op fra 5. sal, for opvask, og for logistikken i at samle store mængder af porcelæn/glas/bestik )
 • Duge lånte jeg mig til (Min farmor har et fabelagtigt lager af arvede hvide duge)

Nok snak. Se med her, for et par billeder af mit livs første (men sikkert ikke sidste) gårdfest:

Jeg havde købt ét ordentligt bundt blomster og spædet op med lavendler fra min families have. I baggrunden ses min søde veninde og jeg i et lille bitte forsøg på at skabe noget insta-worthy dokumentation 😉 Og det var altså HENDES forslag! Hun er altså min største cheerleader, og jeg bliver helt glad ved tanken om, hvor meget tankekraft hun giver mit lille Stay Strange-projekt. Hurra for trofaste venner <3

Den tidligere omtalte guirlande. Det ses ikke så godt her, men på den var der grønlige prikker i samme nuance som stakittet. Tal om heldige tilfældigheder!

Vand med frugt og isterninger. Det var min første gang med dette lille foretagende. Og det var et hit (hvis jeg selv skal sige det). Glasbeholderne havde jeg i øvrigt lånt mig til. Jeg forsøgte at holde det i skygge, men som timerne gik måtte, det flyttes med skyggen. Dertil var det smart, at jeg denne slidte trækvogn var dét der var ved hånden i baggården. (Okay, nu lyder det måske meget tilfældigt. Jeg havde gået og luret på den i nogle dage, sådan som den stod dér i min gård og kaldte på mig…) 

 

Isterninger i skåle, små skilte og friske krydderurter var en del af buffetten..

… Foruden pizza, altså. Masser af pizza. For overskuelighedens (og allergikeres) skyld, havde jeg sat skilte i. Disse lavede jeg blot ved at printe navn + ingredienser med min dymo, klistre disse på et stykke pap, og tape papstykket fast på et grillspyd.

Som sagt, satte jeg vandmeloner på ispinde. Med lidt hjælp, altså. Det var mere ligetil, end jeg havde frygtet. Først skar vi skiver af vandmelon, og delte disse skiver i kvarte. Dernæst snittede vi et lille snit midt i skallen, og førte en ispind ind i stykket. Det fungerede særligt godt til børnene, som spiste dem som slik. Eller ispinde, nærmere 🙂 

Som det nok kan høres, var jeg pænt tilfreds. Og glad helt op til begge ører!

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Landet. Lige her.