Tirsdagens tip: Smarte ispindeholdere

DIY guirlande

Som tidligere nævnt, lavede jeg til min sommerfest en guirlande. Jeg lavede den i stof – både fordi jeg syntes om materialet, men også fordi jeg tænkte, at den hermed lettere ville kunne genbruges til andre festligheder eller endda til oppyntning derhjemme. Jeg endte med at blive så glad for resultatet, at jeg faktisk forestiller mig, at den nok ender med sidstnævnte. I hverfald for en stund. Derfor tænker jeg, at jeg vil dele en lille introduktion til min hjemmelavede guirlande, som i alt endte med at koste mig 40kr. Og den var ca. 15m lang. Her er altså min DIY-guide til min (fest)guirlande.

Det brugte jeg:

 • 0,5m stof (jeg købte noget groft møbelstof, fordi jeg syntes om strukturen og farven)
 • Dekoration efter eget ønske. En hurtig løsning er klistermærker (jeg havde nogle rund, støvede grønne liggende i forskellige farver)
 • Snor/garn (jeg brugte bomuldsgarn – købt i supermarkedet)

Materialer jeg havde:

 • Sytråd + symaskine
 • Blyant/kuglepen
 • Lineal/noget andet lige til at tegne efter
 • Bagepapir til skabelon

Sådan gjorde jeg:

 • Tegn en trekant i den ønskede størrelse. Den spidse vinkel skal være ca. 45grader, og på fladen overfor denne vinkel (den korte side af trekanten), tegner du et ekstra lille tillægsstykke. Se billedet nedenfor. Dette stykke skal bruges til at bukke om snoren, og det er derfor smart, at det skrår ind som vist, sådan at du slipper for at skulle klippe efter, når stof stikker udenfor, når først stoffet er bukket om snoren.
 • Spred stoffet ud, og tegn efter skabelonen. Du får mest ud af stoffet, hvis du tegner vimplerne zig-zag. På den måde spares der også tegne-tid og klippetid. Win! (Ja, jeg lavede min på gefühle, så til en start passede det ikke HELT sammen. Ønsker du at være sikker på, at de passer præcis sammen, så brug en vinkelmåler til at udmåle de 45grader.)
 • Klip alle trekanterne ud.
 • Nu syr du trekanterne på snoren vha. store zig-zag-sting. Sørg for at snoren passer til stoffets farve, hvis altså du vil have ‘usynlige’ sting. Du syr i det ombukkede ekstra stykke, og vær opmærksom på, at du i løbet af hver vimpel får ramt guirlandesnoren. På den måde sikrer du, at vimpel-trekanterne ikke glider rundt på snoren, når den skal hænges op. Sørg derudover for, at der er samme afstand mellem hver vimpel (jeg synes 40cm. passede til min størrelse vimpler), og også at folden bliver bukket om samme vej, så der er én forside og én bagside af guirlanden.
 • Dekorer nu guirlanden, som du ønsker det. Jeg klistrede blot mine runde klistermærker på i random mønster.
  Et andet win ved at bruge klistermærker er, at guirlandens udseende let kan skiftes, hvis den skal bruges i andre sammenhænge en anden gang.

Editors note: 

Når man køber en halv meter stof, så er der altid en varierende bredde på stoffet. Ønsker du at udnytte stoffet mest muligt (og dermed få flest vimpler ud af stoffet), kan du med fordel planlægge størrelsen af trekanterne sådan, at højde af dem går op med bredden af stoffet. Jeg ville gerne have mine relativt lange, så jeg gjorde det sådan, at bredden af stoffet passede med 2 x længder (plus lidt margen). Jeg håber, at det giver mening. Ellers se indlæggets tredje billede for illustration.

Ønsker du ét bestemt udtryk – og dekorerer med klistermærker – kan det være en fordel at vælge noget mindre groft stof. Og nogle ‘stærke’ klistermærker. Mine største fløj af, men det blev en del af charmen. Som en slags utilsigtet konfetti 🙂 Mærkeligt nok blev de små af klistermærkerne siddende på. I vind og vejr. Dette kan måske være værd at teste inden en fest, hvis man vil undgå for meget oprydning (af klistermærker over det hele) – og et visuelt udtryk, der er til at stole på. Haha.

Her ses guirlanden efter den relativt blæsende fest. Som det ses, faldt en del af i kampens hede, men jeg synes nu også de er fine sådan.

Har du spørgsmål eller undren, er du altid velkommen til at kommentere nedenfor i kommentarfeltet!

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagens tip: Smarte ispindeholdere