Jeg er måske lidt ømskindet

Ugens opdagelse: En listefri ferie. Er det muligt?

Jeg tog på ferie med en tanke om at forsøge at udleve “slow living” på ferien. Dét fænomen er dukket op alle steder, hvor jeg har bevæget mig online de sidste mange måneder. Men alene dét at have sat mig dette for, har udfordret mig. “Jeg må ingen lister lave”, tænkte jeg …for så at blive enig med mig selv om, at ingen lister også er stressende for et liste-menneske, som mig.. “én ting på listen om dagen”. Hvorefter jeg altså begav mig ud i at fordele mine største “ønsker for ferien” ud over dagene, og skrev en ekstra-liste i bunden af listEN – til når jeg følte mig up for it. Men kun én uge af gangen. For at da at være lidt nonchalant.
Den lader jeg lige stå.
På en måde er det noget af det sejeste, jeg kan komme i tanke om; dét med at være god til at være i nuet og slappe af. Bare være tilstede – uden at have alt muligt andet i baghovedet. Prioritere de små ting. Lege med barnet, uden at have arbejde i baghovedet. Eller drikke en kop kaffe uden at planlægge den næste. Bare være tilstede. Uden andre ambitioner end dét.
On a site note: Der findes mennesker, som udstråler denne evne. Som giver en følelse af, at når vi er sammen, er dét det vigtigste sted at være. Lige nu. Fordi det har vi valgt. Aktivt. (Som altså står i kontrast til oplevelsen af, at man er et mellemstop på vejen mod noget vigtigere. Som træder ind af døren med “vi må også videre” på læberne. På travle dage har jeg følelsen af selv at give andre denne sidstnævnte følelse. Og det frustrerer mig.) Tilbage til hoved-noten:
På den anden side er det min drivkraft, at jeg altid har et “projekt” ved hånden. Jeg elsker at producere og kreere. At have et projekt, som er mit alene. At være på vej et sted hen og føle, at jeg vokser dermed. Det er noget af dét der gør strikning så afstressende for mig: Jeg producerer mens den håndværksmæssige beskæftigelse kan virke næsten meditativ.
Men hvor er det i bunden svært at være på ferie uden en liste over, hvad der skal til for, at ens ferie bliver vellykket. For mig i al fald.
Sådan her ser min ikke-liste for denne ferie altså ud:
(Sarkasme kan forekomme)
 • Bruge ekstra tid med mit barn. Kvalitetstid. Og være HELT til stede. Ikke tænke på andet. Nu!
 • Spise ude. Gode steder. Alt andet er jo spild af den dyrebare tid?
 • Få læst bøger. Mindst én i al fald. Og lad dig nu rive med. Du har jo tid til det.
 • Producere noget. Uden tidspres, naturligvis. Men helst mindst én ting. Det kunne være den strikkeopskrift jeg har medbragt. Og ja, så måske også lidt DIY, når du er i gang. Hvis du kan. Det kan du da? Du har jo ferie og god tid!
 • Lave ingenting. Det skal du også huske. Med kryds og tværs. Eller endnu bedre; sidde stille og kigge ud over vandet. Uden at have lister i baghovedet. 
 • Dokumenter ovenstående. Til når du er hjemme, eller for at bevise for dig selv, at du sådan ægte slappede af. Eller nej. Det må jeg hellere skrive ned.

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

2 kommentarer

 • Marianne Dieckmann

  Hej Sarah. Jeg kender et sted, hvor man kan netop det: bare være. Her er jeg netop NU…. og bare NYDER. Uden lister og planlægning. Tak for inspiration til at bare være. (Du ved vist godt, hvor det sted er..)
  Knus, M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Hej M. Jeg tror jeg ved, hvilket sted du taler om 🙂 Og jeg giver dig ret – det sted er rigtig godt til at forsvinde fra lister. Når bare hovedet er indstillet på at slå liste-funktionen fra 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er måske lidt ømskindet