Noget om en timeout...

Tilbage til… en ombygning

Jeg har brugt den sidste tid på at øve mig i at gøre én ting af gangen.
… Og således har jeg stornydt min lille familie de seneste uger. Sådan VIRKELIG nydt.
Mere end jeg troede, at mit nostalgiske, myldrende hovede var i stand til!

Jeg har snuset ind, holdt om, taget én stund af gangen, mens mit hjerte og mine to mennesker har slået koldbøtter for øjnene af mig.

Vi er nu hjemme. For good. Og hvad er jeg så tilbage til? Én primær opgave som er, at få vores hjem til at fungere for os.

Jeg har før skrevet om, hvordan vores 5.salslejlighed er indrettet, og fagfolk har nu bekræftet os i, at den er svær at løse. Med mindre man vil poste uanede mængder af penge i det. Og det vil vi ikke. Vi vil ikke poste mange penge i projektet. Hvilket betyder, at vi skal være kreative. Men jeg glæder mig, omend jeg har en lille smule tidspres over situationen… Der er en tre måneders tid til min termin. Og jeg vil gerne være GODT på plads inden da. (Lægerne har trods alt truet mig med for tidlig fødsel.) Lad os nu se, om det ikke nok skal kunne lade sig gøre. Jeg er stadig tidsoptimistisk.

Som det nok fremgår, har vi besluttet at blive. Jeg har været i tvivl siden, men det er dét vi gør. Tvivlen kommer særlig stærkt  efter en ferie med adskillige uger væk fra vores lille kvistlejlighed. Pludselig virkede stedet så småt, og så knudret at udnyttet optimalt. Jeg elsker vores hjem, dets beliggenhed, lyset og ikke mindst, at her er billigt. Haha. Det ér altså svært at komme udenom! Økonomisk frihed er én af de største friheder, jeg har stiftet bekendtskab med i mit voksenliv. Efter år og år som studerende og derigennem som bogligsøgende med 1-2 års interval, og hvad der dertil hørte; opsparinger til nye depositum, bekymringer om, om man fik penge med videre og ikke mindst udgifter til flytninger og for høje huslejer… Ja, så er det simpelthen sådan en frihed at bo et sted, hvor vi HELT selv (i fællesskab os internt, dog) beslutter, hvornår vi vil herfra. At vi derudover har fundet et sted, som giver os luft i økonomien… Nej, dét er ikke at kimse af!

Så vi går med på downsizing-trenden og multifunktionaliteten. Vi har haft håndværkere ude for at give et tilbud, og i den forbindelse ville jeg finde nogle billeder til inspiration. Og dem skal I da ikke snydes for. Her er et lille udvalg:
Kan I se det gennemgående element? Ha. Det har været populært længe med en vinduesvæg. Så længe, at jeg liiidt føler mig som en medløber. En lemming, næsten. Men mit øje til dem har været varmt længe. I årevis, faktisk. Dertil hører det, at det åbenbart er den eneste “nogenlunde” løsning på vores pladsproblemer. Det siger de professionelle selv. Og ikke blot æstetikeren i mig. At sætte et vindue op i et rum i stuen er tilsyneladende svaret på vores snørklede og vinduesfattige lejlighed.

Det interessante ved sådan at samle inspiration i billeder er, at en rød tråd kan træde frem. I dette tilfælde opdagede jeg pludselig, at langt de fleste vinduer jeg havde gemt billeder af, var hvide med et “gammelt” look. Havde jeg skulle gætte, havde jeg gættet på, at jeg primært ville finde sorte, nye vinduer med tynd kant tiltrækkende. Men det er altså den anden slags som fylder 80% af mine gemte billeder. Nu vil jeg gå tilbage til arbejdsbordet.. og måske søge på en DIY-guide til en sådan væg…

Hvad synes I om de så populære vinduesvægge?

Kærligst S

2 kommentarer

 • Julie

  SÅ pænt! Virkelig god ide 🙂 – også selvom man har set det et stykke tid. Vi overvejer det også selv, dog kun for det æstetiske, ikke af praktiske grunde, selvom det jo er oplagt…
  Rigtig god weekend!
  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Hej Julie. Det ER nemlig mega fint, det synes jeg også. Og vinduer (og dermed lys) kan man vel ikke få for meget af?
   En veninde foreslog mig i dag, at væggen bliver bygget op af reoler, så nu tænker jeg videre på dén idé.. Send endelig inspiration min vej, hvis du finder noget! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om en timeout...