DIY: Snoet Macramé-snor, og om 'godt nok'.

SPOT on: Bogkasser

Herhjemme flyder det bogstavelig talt med bøger for tiden. (Den lille kødklump ELSKER at hive dem ud af reolen. Og det er fint – det gør mig overraskende lidt – meeen det er som om, det aldrig bliver helt ryddet op herhjemme. Det spiller ligesom ikke, selv når de er på deres plads 😉 )

I princippet kan jeg godt lide, at man kan SE bøger i et hjem. Det er eksempelvis en mega fin måde at få en snak igang med nyere bekendtskaber! Samtidig har jeg for noget tid siden lavet en ORDENTLIG sortering i vores bogsamling. Ikke fordi vi havde uendeligt mange, men der er for mig at se heller ingen grund til at have bøger vi aldrig har kigget i, liggende og fylde. Vi bor trods alt kun på to værelser (tre mand høj).
Hvilket leder mig til den største problematik ved bogopbevaring: Det ser HURTIGT så rodet ud – særligt på lidt plads.
Se dog de her FINE billeder:
carla_amber_grande
Photocredit: ATTPYNTA

white-living-room
Photocredit: Vanessa & Valentine

Det der er ved disse bogkasser er, at de er lave og placeret på langs af rummet. Sådan er det faktisk også tilfældet herhjemme nu, men jeg tror ikke at det er det mest optimale. For det første kan bebsen nå ALT. Derudover fylder det så nærmest en hel væg. På den anden side, er det også fint, at det på den måde udgør et ‘tapet’ og sætter rammen om rummet..
Selvom det ser meget fint og skødesløst elegant ud med så mange bøger samlet, som på ovenstående billeder, ved jeg også hvor rodet det med ét knibs vil komme til at se ud, hvis det var herhjemme.

 

Derfor foretrækker jeg at bogopbevaringen suppleres op af ‘huller’ som kan bruges på en vase, en plante, eller anden mere luftig opbevaring. Som små udstillingsvinduer – det skaber ro i opbevaringen af (de spraglede) bøger.  Og hvis det tilmed er noget, som kan tåle at ryge på gulvet, så er det endda hurtigere at rydde op, når der bliver stille om aftnen 🙂

 

frank6
Photocredit: Sf GIRL

bookshelf_ikea_hack_760
Photocredit: STYLIZIMO.

Jeg ved godt, at ovenstående billeder også spiller lidt med farverne. De er ret ensrettede i farverne, hvilket nok er lidt urealistik herhjemme med alle de børnebøger.

Dog gør de noget som måske er smart. De bruger mere loftshøjde end gulvbredde. En sådan løsning ville jo give mig mulighed for at sætte de ‘bevaringsværdige’ bøger øverst. Og ville tilmed give lidt mere gulvplads at boltre sig på. Hmm.. Jeg tænker videre! 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Snoet Macramé-snor, og om 'godt nok'.