SPOT on: vægopbevaring i køkkenet

DIY: (Billig) Opbevaring i glas

Jeg er vild med opbevaring i glasbeholdere. Oprindelig begyndte jeg at samle på glaskrukker med de såkaldte patent-låg (dem ved gummiring og metal ‘lås’), men jeg synes alligevel at det hurtigt løb op, når jeg sådan blev ved med at finde ting, som kunne puttes i beholderne. Derfor har jeg løbende ledt efter alternativer. Og indimellem finder jeg nogle ret fine blandt mine dagligvarer – så altså, hvis jeg alligevel skulle købe varen får jeg simpelthen en glasbeholder MED i købet! Den er jo praktisk talt gratis, så!

 

img_1386

Når jeg leder efter de ‘bevaringsværdige’ glasbeholdere, går jeg primært efter form (størrelse, anvendelighed samt ‘kurver’), farve (på låg – primært er jeg glad for sort/messingfarvet) og evt. stempler/mønstre i glasset.

Dette æblemos-glas er perfekt i form og rumfang. Lige nok til ca. 1 kg. mel/andet.

img_1378

 

Foruden at have tørvarer som mel, korn og gryn i glas på hylder, har vi også altid (med mindre det er drukket op, altså), vand i køleskabet på glasflasker. Det er så nemt at servere, og meget mere indbydende med køleskabskoldt vand. Vi serverede faktisk også vand på dén måde til vores bryllup.

 

img_1377

Trykket i disse limonadeflasker er så fine, synes jeg. Jeg kan ikke få nok af dem herhjemme! Og så smager limonaden også virkelig godt! Så der er faktisk ikke nogen grund til at holde sig tilbage 😉

 

Vi har også før syltet forskellige varer og haft stående i glas. For mig emmer det af liv og et aktivt køkken, sådan at kunne se råvarerne udstillet i glas på hylder 🙂

 

img_1386

Som prikken over i’et på beholderne, har jeg indtil nu haft printet retro-labels til at sætte på som markater, men som det nyeste har jeg købt mig en hvid tusch, som man kan skrive med. Jeg er ikke helt fast besluttet på, hvilken løsning jeg synes bedst om. Måske en kombi? Eller mon det bliver for ‘rodet’? Jeg er i proces omkring det ‘store’ spørgsmål 😉

 

TIPS: Indtil for nylig var dét at få klister-halløjet af efter labels, dét jeg mindst kunne overskue ved projektet. Lige indtil jeg skaffede mig vidundermidlet rensebenzin. Hvis man gnubber dét på glasset (med en klud eller et stykke køkkenrulle), går klisteret af så let som ingenting (nærmest)!

img_1376

Jeg har før vist denne limonadeflaske på instagram. Den er en souvenir fra Cypern, men jeg er vild med de græske tegn og det symmetriske mønster. Her har jeg brugt den som vase. Der er ikke grænser for, hvad de ‘gratis’ glasbeholdere kan bruges til!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPOT on: vægopbevaring i køkkenet