10 ting du (helst) ikke må sige til en småbørnsforælder

Når det hele føles som en vægtskål…

Jeg har været on a roll den sidste uge.. Jeg fyrer DIYs af herhjemme. Jeg har gang så i mange spændende nylavede ting på én gang – og jeg glæder mig til at vise dem frem! Men midt i processen – efter det så spændende første spadestik. Ja, så er det som om luften går lidt af ballonen, jeg får en smule præstationsangst og også at jeg mister fokus.

Men måske er det godt at miste fokus lidt fra DIYs, for jeg har jo sådan set et speciale der skal skrives. Og jeg ved godt, at jeg har skrevet, at det giver mig energi til netop specialet at udføre praktiske idéer sideløbende. Det der bare sker er pt. IKKE specialet. Eller socialt liv.
Det er som om mit liv er en vægtskål. Når noget er i fokus, ryger alt andet i baggrunden. Alt kan ikke gå op på én gang. For i så fald føles det som om alt er på halvt blus.

Jeg er i en længere proces om at prioritere. Eller at prioritere rigtigt. Jeg vil så gerne bloggen, og alt det der følger med. Men det griber om sig, og jeg har svært ved også at nå alt det udenom. Alt det andet, som i ‘virkeligheden’ står og banker på. Og det presser mig.

Før hen har jeg ofte haft det sådan, at hvis noget var presserende, og ‘skulle’ klares, så modreagerede jeg. Med en attitude af ‘jeg skal vise, hvem der bestemmer’, trodsede jeg det presserende, og helligede mig noget andet. Men det er ikke frugtbart eller godt, og i øvrigt heller ikke tilfredsstillende. Og for første gang i lang tid har jeg her fundet noget, jeg ikke lige har lyst til at vende ryggen til: Jeg vil kæmpe, jeg vil være udholdende. Jeg har lyst til at bide tænderne i.

Men hvordan kommer det hele så til at gå op?
Måske er svaret at skrue lidt ned for alle blus. Ikke så de er på halvt, men på 3/4? Måske svaret er, at strukturere min hverdag lidt mere? At sætte specifik tid af til specifikke opgaver? At sige, at når det er familietid, er det ikke også tid til eksempelvis sociale medier (som i sig selv er noget af det mest pressende jeg kender – hvilket giver blog/instagram ambitioner et endnu mere skævt twist). Jeg ved det ikke..

Men weekenden giver god ro til at tænke over det…

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting du (helst) ikke må sige til en småbørnsforælder