DIY: Kakkelbord i sildebensmønster!

DIY: Vægur!

Har man fulgt en lille smule med i P3s morgenprogrammer, tjekket Thomas Skovs Instagram eller måske set diverse fjernsynsudsendelser i løbet af de seneste måneder, ved man, at det er meget oppe at vende, hvor meget tid man bruger på sin telefon. At det er blevet en impuls at tjekke den hele tiden – altid.

Jeg selv kan nemt forlægge min telefon, og venner ved at der kan gå længe før jeg besvarer sms’er og opkald. Jeg har ikke LYST til at føle mig afhængig af den. Omend jeg altså overhovedet ikke kan fraskrive mig at være en lille smule afhængig af eksempelvis instagram 🙈 På den måde bliver telefonen ofte en pauseklovn, når jeg ikke er i situationer, hvor jeg bevidst har valgt at lægge den fra mig – og jeg har lagt mærke til, at jeg endda bruger min ‘spildtid’ når jeg går op ad trapperne herhjemme på liiiige at tjekke telefonos..

Den største fælde jeg falder i, tror jeg dog er, at jeg rækker særligt ud efter mobilen, når jeg skal se hvad klokken er! Både i soveværelset (shame on me), men endnu værre, ofte når vi jeg sidder og spiser. Sikke en uskik – I know. SÅ derfor tænkte jeg: der findes da ikke bedre grund end dén, til at få sig et (nyt) ur i stuen!

Jeg har i lang tid kigget efter et ur jeg kunne ønske mig, men altså, der er jo så mange ure der ser kedelige ud (hvis du spørger mig). Jeg har det sådan med ure: De skal helst ikke være alt for ‘bombastiske’ eller ‘alvorlige’, så de risikere at hænge og true folk med at klokken er for mange – og nu skal de altså også til at hjem. Tvært imod. Folk må så hjertens gerne – faktisk aller helst – glemme alt om tid og sted herhjemme, og blive hængende meget længere end de selv havde planlagt. Men altså: man må jo også gerne kunne se hvad klokken er, trods alt. Særligt når man har et barn, hvis mad- og søvnbehov kører rimlig meget på slaget.

Tilbage til valg af ur. Min søgning gav ikke nogle resultater, som jeg synes var lige i skabet. Og dét gav naturligvis anledning til et DIY-projekt.

 

img_1462-2

Det eneste jeg skulle bruge var: 

 • Et urværk – jeg købte mit på amazon.co.uk. Der er mange slags, hvis man søger på clockwork movement.
 • Din helt egen urskrive (jeg fandt 5 pinde). Det er dog lidt vigtigt at ‘bagpladen’ ikke er for dyb – pinden fra urværket skal kunne nå igennem, så du kan montere viserne derpå.
 • En boremaskine og lidt skruer (hvis ikke pladen er i ét stykke).

Sådan gjorde jeg: 

 1. Jeg fandt fem træpinde i vores genbrugsskur i gården. Jeg synes de havde en meget fin træ-farve, og var derudover flækket helt tilfældigt i passende længder på samme tid.
 2. Disse pinde tog jeg, og besluttede, hvordan jeg synes de skulle ligge:
  img_1431
 3. Hernæst skulle pindende samles i den ønskede formation. Jeg vendte pindende om (så de lå med bagsiden opad), tog en tynd og smal plade og lagde på tværs, og borede med en kort skrue denne tværpind fast i alle fem pinde.
  img_1433
 4.  Hernæst tog jeg urværket, og målte det bredeste sted på den metal pind, som skal igennem ‘urskiven’.
  img_1422
 5. På den måde kunne jeg vide, hvor stort et hul jeg skulle borre i ‘urskiven’
 6. Det gjorde jeg således, som det sjette: Borede et hul MIDT på ‘urskiven’, i den passende størrelse: Mit urværk krævede et bor på 8mm.
  img_1458
 7. Til sidst fastgjorde jeg urværket som der stod i den medfølgende manual. Det var ret enkelt.
 8. SÅ er det bare at beslutte hvor det skal hænge…
  img_1462-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Kakkelbord i sildebensmønster!