10 ting jeg VIDSTE, før jeg blev mor (#2):

Pudekamp!

I dag er en rigtig putte-dag. Eller dvs. jeg sidder og læser til specialet (når jeg altså ikke er herinde 🙈) Alligevel er det er lørdag med stort L. Hele min lille familie er hjemme, og der bliver slappet. Jeg er først lige kommet ud af nattøjet – og kun fordi jeg virkelig havde lyst til et varmt og langt bad. Jeg har læst hele formiddagen fra dynerne, og min mand nørder fodbold under tæppet i stuen. Ja, og min datter har i dagens anledning taget laaange lure i gården, så vi har haft mulighed for de ting.. 😴

Og så var det at denne hyggelørdag fik mig til at tænke på puder! Jeg leder nemlig efter ny inspiration til puder herhjemme. I sin tid syede jeg en hel bunke puder i forskellige grålige nuancer uld. Det var fint, og har fungeret længe. Men de HAR tjent deres værnepligt – de er efterhånden for ‘slatne’ til at det rigtig fungerer som rygstøtte længere.

Egentlig er jeg lidt i tvivl om, hvor mange vi skal have, for jeg synes at for mange og for store puder ofte bare er ekstra ‘fyld’ og rod herhjemme. Samtidig er det en måde at skabe lidt ekstra detaljeret kant og hygge. Derudover er det faktisk på det nærmeste ‘nødvendigt’ sådan som vi har indrettet os. Vi har nemlig en ret hård daybed som én af vores to sofaer og desuden en bænk, på den ene langside af bordet, hvor det er rarest med puder i ryggen! Så. Pudejagten (eller pudekampen) er sat ind. Jeg er naturligvis stadig vild med velour! Og de er ikke taget med her, da jeg jo har dedikeret et helt indlæg til denne stoftype.

Jeg væver imellem disse forskellige muligheder, som jeg alle synes er fine (pun intended)…

Frynser/Tassels: 

collage-2017-10-28

Photosource: 1) Urban Outfitters, 2)Anthropologie 3) Urban Outfitters (udsolgt).

Frynserne vokser på mig. Naturligvis ikke fysisk, men altså, hvor jeg godt gad der snart flyttede nogle ind her! Jeg har før talt om et vægtæppe, og gad vide om man ikke også selv kunne lave sådanne puder, hvis man havde de rigtige remedier? Jeg kan godt lide det lidt cali-boheme-look der er over flæser og frynser i hvide og cremede farver. Særligt er jeg vild med den sidste af de tre ovenfor. Desværre er den udsolgt/udgået. Øv. Men princippet i at frynserne er centreret om pudens midte giver noget lidt mere stringent over det ellers lidt flagrende look (jep, pun igen. Jeg forsøger virkelig at lade være🙊).

De enkelt stribede:

collage-2017-10-28-2

Photosource: 1) Thoughts from Alice 2) Kit Couture 3) seventy nine ideas

Først nu, da jeg har samlet ovenstående billeder, ser jeg, at der er et mønster (okay, nu stopper jeg med det ordspil, det lover jeg!). Jeg kan åbenbart ret godt lide jordfarver sammensat med hvid og sort, når det kommer til striber? Det var jeg ikke klar over før jeg så, at det er tilfældet for alle tre valgte billeder. Som det ses ovenfor, er enkelte striber fine uanset teksturen (hvis man spørger mig i hvertfald). Det gør sig på hør, strik og i mere grove tæppe-teksturer! Og når nu jeg kigger lidt nærmere, er der også noget rigtig fint over at striberne er placeret i den ene (eller begge) ende(r) af puden. Det giver et fint lidt skævt twist til en ellers rimelig stringent pude, synes jeg..

Strikkede puder:

collage-2017-10-28-3

Photosource: 1) Tell me about pretty things 2) Aiayu 3) Tracing Threads

Og apropos materiale, kan jeg ikke komme udenom strikpuderne! Jeg har jo indtil nu haft uldstof syet om mine puder. Og det har fungeret, men det skaber også en del støv, og desuden bliver det hurtigt et lidt mere tungt look, synes jeg. Men altså. Aiayu har jo for længst stjålet mit hjerte! Hvor GAD jeg godt eje bare en enkelt pude derfra. Og eftersom jeg strikker – og har en helt ophav af strikkende tanter i min familie (eller egentlig ikke en eneste tante der strikker, men alle andre kvindelige titler) – så kunne jeg måske nok få indfriet et par strikkede puder lige efter mit hovede (og pengepung?).

Jeg synes der er noget fint over at køre en linje i forhold til sine puder – som ovenfor, hvor samme ‘type’ af pude er gennemgående. Meeen ville én af hver af de ovennævnte puder mon gå i den samme sofa? Eller ville det blive for forvirrende, tror I?

Hvad tænker I derudover om puderne?

Har I nogle favoritter eller helt andre inputs til pudejagten?

Rigtig god lørdag!

Ps. Igen vil jeg altså lige tilføje: Jeg er IKKE sponsoreret. Dét er jeg for lille og ulæst til 😉 Jeg linker bare for at give credit’en videre til dem der har taget billederne eller kreeret puderne!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg VIDSTE, før jeg blev mor (#2):