DIY Puslebord!

Mandags taknemmelig og DIY-køkkenhylder!

Weekenden var god ved mig. Jeg nåede at se familie (både lidt af den ene og hele den anden side), se to hold venner og samtidig føle at vi bare tog timerne én ad gangen. Jeg er faktisk ret imponeret over, at dén balance lykkedes! Sådan som weekender gør sig bedst. Langsomt tempo, tid til en lille lur, eller en morgenmad på sengen. Når altså barnet sov.
Når ikke hun sov, har vi brugt meget tid på at danse rundt på stuegulvet.. Os tre. Årh, jeg ville gerne kunne indprinte mig den ‘video’ der udspillede sig for mine øjne til lagring i min hukommelse for evigt! Dét klukgrin og de kærlighedsblikke der kommer mellem min lille basse og min mand . Altså, hvor jeg føler mig heldig. Det er en meget god følelse af starte ugen på: Taknemmelighed. Og selvom jeg har mega travlt med en deadline på specialet i morgen, så tog jeg weekenden fri – og forlængede også denne mandag morgen så vi to piger havde tid til at vågne lidt stille med kaffe, god musik og tullen rundt i nattøj. Bare fordi vi kan. Og fordi det faktisk føles vigtigere end en opgave. Meget vigtigere!

 

Én af de ting jeg (mod forventning) nåede denne weekend var at få sat de sidste hylder op i køkkenet. Sandheden er, at de hylder har stået klar på bagtrappen siden engang i september. Men NU kom de op. Hvad man ikke når, når ens barn pludselig tager en ekstra time! Og hvor blev jeg dog glad da jeg så dem i morges.

Jeg tænke derfor at jeg ville give jer en lille hurtig DIY.

Forhistorien
Vores køkken var – fra vi flyttede ind – meget hvidt + metal (grå). I virkeligheden passer det meget godt til rummet, for det er ærlig talt det mindste køkken jeg nogensinde har kendt 😝  SÅ det hvide får det til at syne lidt mindre og letter i looket, mens det grå metal giver det et lidt rustikt industri-look. Det er egentlig fint. Meeen. Oprindelig hang der to meget dybe og store overskabe i det lille køkken. Omend det var smart ift. øget opbevaringsplads, så gjorde det faktisk at rummet virkede endnu mindre. Jeg havde en fornemmelse af, at væggene næsten faldt ned over os.. Ja, de dramatiske beskrivelser hjalp herhjemme for at få manden med på at lave om på sagerne. 😜

Valget af hylder:
Derfor tænkte jeg, at åbne hylder måtte være vejen frem – der er god opbevaring, man kan speciallave dem i mål og materiale og så synes jeg det giver en mere ‘blød’ kant til den ellers lidt kliniske indretning vi havde i forvejen. (Jeg skriver VI fordi det var min idé, og at min mand både var bekymret for rod og for støv på hylderne. Til info kan jeg sige, at det SLET ikke støver i nærheden af, hvad jeg frygtede. Og så længe man placerer de ting man ofte bruger dér, så er der jo også meget flow på hylderne. Desuden synes jeg heller ikke det ser rodet ud, og det gør min mand heller ikke.)
På grund af ønsket om et mere ‘blødt’ materiale endte vi med at vælge helt simple lyse træhylder. Det vi gjorde var, helt simpelt, at gå ned i Silvan, få skåret hylder til i de korrekte mål og at købe nogle matchende hyldeknægte. Vi valgte herefter at den nederste hylde skulle flugte med vores flisekant og at den øverste skulle flugte med overkanten af vores emhætte. På den måde virker det symmetrisk og roligt – selvom der er mange forskellige ting på de hylder. Jeg er virkelig glad for resultatet, og i forhold til de mange (dyrere) hyldeløsninger, så synes jeg at vi har fået lige dét udtryk jeg ønskede!

fullsizeoutput_628

I virkeligheden er det eneste jeg gjorde selv (DIY) altså, at jeg hang dem op!

fullsizeoutput_62d

 

… Fordi jeg ikke engang selv skar hylderne til. Dét kan man selvfølgelig vælge! Når det drejer sig om så lange og enkle hylder, synes jeg dog det var værd at give en lille mønt for et snit, så de blev pæne og lige i kanten. Hvis du er tvivl om skruer/bor mv.  så spørg bare i byggemarkedet. Dét gjorde jeg! Det afhænger af hylden, hyldeknægten samt væggen.

 

fullsizeoutput_628

 

Hvad synes I om det?
Og hvordan har jeres weekend været?
TUSIND TAK fordi I læser med – og tak for at I (engang imellem) giver lyd fra jer. Det gør mig så gennemglad!

3 kommentarer

 • withlovefromK

  Jeg synes det er vildt fint med åbne hylder. Ville ønske jeg selv havde et køkken med det. Og træfarven er så fin til køkkenet. Godt valg 🙂

  Og vi har samme espressomaskine, kan jeg se! Det er ikke så ofte, at jeg ser andre have den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   TAK for dit søde kompliment ift. farve- og trævalg! Det gør mig glad 😃
   Det er altid liidt spændende, om det nu ser ud som man håber, når det endelig kommer op.

   Skørt med maskinen. Jeg kender faktisk heller ingen andre som har den. Jeg fik den i 25-års fødselsdagsgave. PERFEKT gave!
   Mon også din er købt i Ringsted, så? Har hørt det var det eneste sted de solgte den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • withlovefromK

   Jo, også i Ringsted. Jeg købte den en tilfældig tur i outletbyen. Meget spontant. Har været meget glad for den, så det var et godt men dyrt spontant køb 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Puslebord!