Tirsdagens Tip: Her kan du købe billige planter!

Spot on: eucalyptus – og de mange måder den kan pynte på!

Altså, hvor eucalyptus-planten er vokset på mig! 🌿
En gang forbandt jeg den meget med den dér romantiske og støvede og beige-indretning, som var meget fremme i 90’erne. Og kunne derfor ikke heeelt forlige mig med den.
Men altså. Nu er jeg vild med den! Jeg synes duften bliver bedre og bedre, dens støvede nuance bliver flottere og flottere, og så er ser jeg også flere og flere muligheder i planten. I anledningen af, at det bliver mørkere derude, og at vi nærmer os jule(månede)n med hastige skridt, vil jeg på denne (allerede mørke) onsdag dele ud af alle de fine idéer jeg er har fundet. Se bare her..

 

Eucalyptus i sin ‘rene’ form:

collage-2017-11-15-2

Photosource: 1, 2, 3

Den fine plante kan enten købes som afskårne grene eller som hel plante – anset hvad, så pynter den altså så fint. Derudover kan man klippe små kortere grene af, og bruge dem som dekoration på én af julens mange gaver…

 

Eucalyptus på væggen:

collage-2017-11-15-3Photosource: 1, 2, 3, 4

Planten kan også bruges til dekoration på væggene – både som en slags levende vægtæppe eller som guirlande. Alternativt kan plantegrene bruges til at dekorere indretningselementer, som allerede hænger på væggen, som spejlet ovenfor..

 

Eucalyptus til bordpyntning:

collage-2017-11-15-1

Photosource: 1, 2, 3

Når julefrokosterne begynder at sætte sit præg på kalenderen, kan planten bruges til at gøre  borddækningen ‘levende’, velduftende og ikke mindst farve en hvid dug så fint støvet grønt. En sådan plante-bordløber er meget fin og stemningsfuld, men også en hel enkel lille gren ved siden af bordkortet er et fangende lille indslag til en borddækning.

 

Jeg kan godt se, at hvis jeg skal nå alle de idéer må jeg købe mig et stort eucalyptustræ, som jeg løbende kan klippe lidt grene af til. Og så lige en masse bundter afskårnegrene oveni. Den hængende vægguirlande, bordkort og bordløber er helt klart noget jeg tænker nemt kunne snige sig ind herhjemme! For ikke at tale om, at bruge planten som en del af julens kranse. Men dét er et kapitel (eller indlæg) for sig 😜

 

Hvilke idéer synes du bedst om?

2 kommentarer

 • Julie Andersen

  Juhuuuu – jeg faldt over din blog igår, og har nu læst alle indlæg fra start til slut. ELSKER blogs som din – personlig og “nede på jorden”. Jeg kan relatere til meget af det du skriver, og glæder mig til at følge dig. Rigtig god torsdag! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Altså, Julie. Du har lige fået mig til at smile fra det ene til det andet øre – og så endda med lyd 😁
   Det gør mig virkelig glad at høre, at du har det sådan når du læser med! Altså. Og hvor er det dog sødt af dig at tage dig tid til at skrive det til mig! You made my day! TAK 💚

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagens Tip: Her kan du købe billige planter!