En taknemmelig mandag

Tirsdagens tip: Smart plantejord 🌱

Jeg ELSKER planter. I går plantede jeg mange af mine planter om, og jeg må sige, at når stuen sådan stod tom for grønt og planter, følte jeg det helt bart. Ja, hvis jeg skulle være lidt dramatisk, kunne jeg måske endda kalde det livløst? Jeg synes planter bidrager med noget så fint og levende til et hjem. Jeg har før skrevet om planter – både hvor man kan købe dem billigt, hvordan jeg kan lide at plante dem om, og nu er det altså blevet tid igen!

Det er nemlig tirsdag, og jeg vil SÅ gerne have tirsdagens tip op og køre igen. Ja, jeg har faktisk endda allerede tænkt på næste tirsdags tip. Så jeg synes, at det ser helt lovende ud med dén her tirsdagstradition 😜

fullsizeoutput_73b

Tippet er såresimpelt. Det går ud på, at tippe om en mega smart type jord (til planter). Den er særlig smart, hvis man bor småt eller højt oppe. For denne type jord er både pladsbesparende, let (i vægt så vel som anvendelse) og fungerer som gødning. Jeg taler med andre ord om denne type jord, som vel ret beset bør kaldes kokosjord, og som bland andet kan købes i IKEA. Jeg har dog også ladet mig fortælle, at den en gang imellem er at finde i Aldi og andre supermarkeder… Den er ‘tørlagt’, når man køber den, men blandes den op med vand, forstørres klumpen helt enormt, og man har pludselig en masse næringsrig jord at dele ud af… I virkeligheden er jeg meget dårlig til at gøde (læs: jeg har aldrig gjort det), men jeg er til gengæld ret stor tilhænger af at omplante mine planter. Jeg kan godt lide at de varierer mellem, hvilken potte de står i. Og så bilder jeg også mig selv ind, at de gror bedre, hvis de engang i mellem skifter ‘hylster’ og dermed også får sig lidt ekstra frisk kokosjord.

Hvad bruger I af jord (og eventuelt gødning) til jeres planter?
Og har I mon nogle plantetip i ærmet, som jeg ikke kender til? 💁🏻‍♀️🌴

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En taknemmelig mandag