MONDAY MOOD: Kaffen er kold

Tirsdagens tip: Hold styr på krydderierne

Om tirsdagen forsøger jeg at give et lille tip. Jeg har en forkærlighed for små tips, som kan gøre hverdagen nemmere og måske endda smartere. Kriteriet for hvad der er et ‘tip’ er, at det er relativt praktisk, og så gør det altså heller ikke noget, hvis det også er en smule æstetisk. Denne tirsdags tip synes jeg viste sig at leve op til begge dele!

Herhjemme er vi ved at rydde op og ud. Eller dvs. jeg tror næsten vi fik ryddet det sidste ud i går!! Hele køkkenet – og køkkenvarer blev ryddet. Og nu er der kun småting jeg har glemt og enkelte ting på loftet, som mangler. Ellers er vi kommet igennem vores lejlighed og to loftrum (!). Men alt dét fortæller jeg mere om en anden dag..

Det var dog i forbindelse med denne oprydning, at jeg kom på en idé, som jeg synes godt kan kategoriseres som et tip. Vi har en skuffe, hvor vi holder alle vores krydderier. Og de ligger altid ret uorganiseret, og denne uorden bliver altså ikke bedre af, at vi skal have fat i dem alle sammen for at se, hvad der er nede i. Og så fik jeg tanken:

afterlight-4

Jeg greb min hvide tusch (fra posca), og skrev krydderiernes navne på toppen af æsken.
På den måde bliver det ikke et værre rod, når jeg halvpanisk leder efter origanoen til kødsovsen, og løgene er ved at brænde på. Og det ser tilmed ret smart ud, synes jeg.. *
afterlight-7

Som det måske kan ses, skrev jeg navnene i en fart og med løs hånd.. Men i mit stille sind tænkte jeg, at det måske er ret symbolsk for min madlavning: Jeg elsker når madlavningen flyder, og man med løs hånd strør krydderierne om sig.

 

*ps. jeg ved godt, at nogle firmaer er begyndt at lave dem med klistermærker i toppen. Vi havde en enkelt af dém liggende. Men jeg pillede det faktisk af, så de var ens i udtrykket, de fine krydderiæsker 🌱

 

Hvad synes I mon om det?
Og har I en (anden) smart måde at opbevare krydderier på?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MONDAY MOOD: Kaffen er kold