Ti skridt bagefter på en fredag

Børnekøkken (i hacket udgave)

Kan I huske, at jeg skrev om, at jeg ville lave et minikøkken herhjemme?
Eller børne-/legekøkken hedder det vel ret beset?
Få af jer kan måske, for det er længe siden. Og hvem ved, om de der læste med dengang endnu følger med?

Som jeg beskrev kort i går, så har jeg haft en lidt “tingene-går-galt-uge”. Jeg er kommet sent hjem, og har derfor hver dag udgivet sent – selvom jeg har været helt klar over, hvad jeg gerne ville udgive herinde. Det samme gælder dette indlæg. Det har været skrevet siden sidste weekend, men jeg har simpelthen ikke været hjemme til at kunne tage billeder i dagslys.. Og da jeg så var hjemme, og skulle tage billleder, endte jeg med at hælde en hel vandflaske ud over køkkenet, fordi jeg ville bukke mig ned med alt for meget i hænderne. Blandt andet en åben vandflaske. Haha. Og da jeg så endelig fik tørret nogenlunde op, var min skygge på billedet uanset, hvordan jeg vendte og drejede mig/kameraet, hvilket altså har resulteret i, at jeg var så fokuseret på min skygge, at billederne er blevet.. liiidt skæve. Min uge i en nødeskal. Altså! Det må have set sjovt ud udefra! Så ja, jeg har gjort min bedste. Men det har føltes som om, det var lidt svært at få til at lykkes… Men jeg griner heldigvis af det. Og tager mig nok lige en middagslur om lidt. Det gør altid godt 🙂

Summa summarum er, at dette køkken altså er noget jeg har haft ambitioner om siden september. Men tiden er gået, og det er altså først blevet færdig i sidste weekend. Jeg har egentlig forsøgt at holde det forholdsvis simpelt, men jeg synes alligevel de få ændringer gør en stor forskel. Nok snak! Her er hvad jeg brugte og gjorde..

Jeg brugte: 

  • Et IKEA DUKTIG legekøkken (se her, hvordan det oprindeligt så ud)
  • Lidt sandpapir
  • Hvid spraymaling (jeg valgte en mat variant)
    Jeg vil derudover anbefale at have gummihandsker på, hvis du spraymaler.
  • Anden maling til bordpladen. Jeg havde, nogle rester fra da vi malede vores køkkengulv. Så malingen blev samme farve som gulvet: Shiny grå.
    Obs: Hvis denne maling skal påføres med pensel/rulle, skal du også bruge dette.
  • 3 x aflange håndtag (med en afstand mellem skruerne på 12,8cm)
    (Jeg købte disse Epoq Piazza fra Elgiganten.dk)
  • 4 x knobgreb.
    Jeg købte mine i butikken Bast
  • Evt. filtdutter til under benene


fullsizeoutput_909

fullsizeoutput_90c

fullsizeoutput_907Hvad gjorde jeg?

  • Først og fremmest tog jeg alle de køkkendele, som var træfarvede, sleb dem med sandpapiret og tørrede støvet af med en fugtet klud.
  • Dernæst lod jeg træet tørre godt igennem (12 timer), før jeg begyndte at male det. Jeg spraymalede alt træfarvet træ hvidt – udenfor. Med handsker på og i malingsegnet tøj. (Dette lærte jeg af erfaring. Min jakke blev pænt hvid af seancen!) For puh, det støver.
    Jeg måtte male alt mit min. to gange. Og jeg fik lige præcis to spraydåser til at række. Det havde dog ikke gjort noget med en ekstra omgang(!) Men altså. Jeg var utålmodig.
  • Hernæst tog jeg bordpladen og malede den i den grå maling. Også 2-3 gange.
  • Da al malingen var gennemtør (og havde dunstet af), samlede jeg køkkenet efter IKEAs instrukser…
    …Bortset fra: Jeg brugte nogle andre håndtag end dem der var angivet. Jeg brugte ikke plastic-‘fødderne’ som IKEA anviser, at man putter på benene.
  • Da det hele var samlet, tog jeg min boremaskine og borede tre huller jævnt fordelt over håndtaget til køkkenets ‘ovn’. (Boret jeg brugte var naturligvis samme diameter som skruen der fulgte med knobgrebet.)
  • Afslutningsvis borede jeg et hul på siden af køkkenet – på pladen der grænser op til vasken.
  • I alle hullerne monterede jeg nu mine indkøbte knobgreb. De tre på ovnen monterede jeg med den længste skrue som fulgte med, så de ikke sidder helt stramt, men kan skrues rundt af en barnehånd, som om man indstiller en ovn. Det enkelte greb ved siden af vasken skruede jeg helt i bund, og så det kan bruges til knage til børnehåndklæde eller grillhandsker.
  • Og så var der blot tilbage at ‘indrette’ køkkenet 🙂

fullsizeoutput_908

Ekstra idéer:

Du kan eventuelt tegne tal/symboler udfor grebene på ovnen. Sådan at det måske ligner grader, varmluft/grilfunktion osv.

… Eller montere en bagplade bag vasken, hvorpå du kan tegne streger, som var væggen flisebesat.

Derudover overvejer jeg at monter lidt spot-lys under overskabene. Bare fordi det ville være hyggeligt og give god ‘arbejdsbelysning’ 🙂

 

Jeg håber at I har en rigtig god lørdag derude!?

Kærligst S

 

Ps. Jeg vil dog bemærke, at mine sorte greb ikke var ideelle. Ikea har boret et relativt stort hul alle de stede, hvor der skal monteres et håndtag. Og dette hul bliver altså ikke helt udfyldt af mine spinkle håndtag fra Elgiganten. Jeg overvejer, om jeg skal fylde hullet ud med noget hvidt, eller montere en hvid spændeskive under, men indtil nu får det lov at fungere som I ser det her 🙂

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ti skridt bagefter på en fredag