Inspiration til en mindre spiseplads

Mandag, tirsdag, fredag…

 

Så blev det fredag. Men det var jo mandag i går, var det ikke?

Hold fast på hat og briller, ugen er gået stærkt. Jeg forstår faktisk ikke helt at det er fredag. Og i dag går langt de fleste mennesker på påskeferie. Jeg mener, var det ikke lige vinterferie? I virkeligheden ser jeg det som enormt priviligeret at have det sådan. For det betyder jo, at jeg både har haft massere at rette min fokus mod, og at jeg har lavet en masse sjovt. I ved, en masse, hvor jeg ikke har kigget på uret og tænkt “hvornår kan jeg tillade mig at gå”. Sådan kan jeg faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har haft det. Og det synes jeg en virkelig positiv ting.

Når det så er sagt, glæder jeg mig også til at sætte tempoet lidt ned i påsken. Det kan faktisk godt være lidt svært at følge med, når alt går stærkt, sjovt og fokuseret. Jeg glæder mig til at bruge tid på alt og ingenting. Jeg glæder mig til at være med familie, som det er alt for længe siden vi har set, og ikke mindst spise god god mad. For én som elsker både fisk og ost, så er påsken altså en fest 🙂 Haha.

Hvis I har lidt luft i kalenderen, kunne det være at du fik lyst til at prøve én af følgende fredagsfif, som jeg har tænkt mig:

 • Lave (og spise, naturligvis) en gammeldags ret.
  For nylig så jeg Ricco Wichmann poste et billede af klassiske krebinetter på Instagram. (Kender I i øvrigt ham? Han er ret sjov, synes jeg.) Siden jeg så hans post, havde jeg usandsynlig stor lyst til netop krebinetter. Smør- og raspstegte, som de er bedst. Heldigvis er jeg godt gift, og min mand lavede det derfor til mig i løbet af ugen. (Han ved, jeg ville brænde det på, så al den gode rasp ville falde af.) Ej, det var næsten bedre end jeg huskede det! Jeg kunne spise det igen i morgen. Hvor har vi mange gode gamle retter, som man pludselig kan glemme. Det er en skam. Og hvor er det dejligt vi så kan minde hinanden om dem 🙂
 • Lav påskeæg (og stay tuned herinde i weekenden.)
  Jeg har i et par uger haft planer om at lave mine egne påskeæg til påskeoppyntning, men som nævnt, har jeg ikke helt kunne forstå, hvor hurtigt tiden er gået. Og nu er påsken her jo. Lige om lidt i al fald. Så min ambition er, at vise jer mit bud på pustede påskeæg i weekenden! (Nu har jeg sagt det højt, så fanger bordet 😉 )
 • Og i samme ombæring, så håber jeg, at jeg i weekenden får tid til at læse blogs. Ej, hvor jeg dog har forsømt at læse med alle de steder, jeg holder af at gøre det. Noget er dog ikke gået min næse forbi (apropos ovenstående);  søde Christina Dueholm har lavet en rigtig fin video, hvor hun viser, hvordan man kan dekorere påskeæg med blomster.  Så hvis ikke du har tålmodighed til at vente på mit bud, så tjek den fine video ud med guiden til blomsterpåskeæg. Jeg fik helt lyst til at gøre hende kunsten efter!
 • Se “Fuckbois” eller “De perfekte piger“.
  Jeg fornemmer, at de to serier er noget man skal se, hvis man gerne vil kunne være med i den almene snak om ‘ungdommen nu til dags’. Haha. Lød jeg ikke lige gammel dér? Ej, men jeg har luret på de to serier, men er altså ikke nået til hverken den ene eller den anden. DR-dokumentarer er ellers ikke noget jeg plejer at halse bagefter – de plejer at blive slugt med det samme. Måske påsken giver mig tid til den slags 🙂
 • Giv en gave til én du holder af.
  Jeg skal fejre en god venindes fødselsdag i aften. Faktisk én af de bedste. Og jeg glæder mig sådan til at give hende den gave, jeg har fundet. Men da jeg i dag var ude at lede, fandt jeg over en lille ting, jeg vidste mine svigerforældre mangler. Og altså, jeg glæder mig virkelig til at kunne give dem en lille overraskelsesgave 🙂
  Det føles så godt at gå og komme til at tænke på folk man holder af. Og de spontane gaver bliver folk (og jeg) altid aller mest glad for.

afterlight-30Mit yndlingssted at kigge efter gaver; Stilleben! Det var dog ikke her jeg fandt gaven (i tilfælde af, at hun læser med 🙊
Uanset hvad dine planer er, så rigtig god weekend!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til en mindre spiseplads