Glimrende mandag og DIY-glimmerpåskeæg

Tirsdagens (rengørings)tip

Okay, jeg småfniser lidt af mig selv, som jeg skriver den overskrift her. For jeg er nok ikke den, alle og enhver ville tage rengøringstips fra. Og så måske alligevel… Hånden på hjertet går der (i følge mit temperament) lidt for længe mellem der bliver vasket gulv herhjemme, men når så jeg går i gang, så er jeg også grundig. Jeg er bare så utålmodig i første omgang, fordi jeg ved at min grundighed vil gøre at processen tager lang tid. Og sådan spænder jeg altså lidt ben for mig selv, inden jeg kommer i gang. Af samme grund elsker jeg små tips og tricks til at gøre arbejdet lettere for mig selv. Det ved mange, som kender mig. Særligt husmortricks, som netop gør, at jeg skal bruge mindre knofedt og tid på netop rengøring. For jeg elsker at have det rent og fint. Det gør jeg virkelig. Jeg føler mig nærmest som et lettere menneske. Men processen dertil, kan jeg godt tage tilløb til længe. Jeg bilder mig ind, at det er alle de år jeg tjente mine penge ved at gøre rent, der har mærket mig for livet. Haha. Det er i al fald dét jeg siger, for at få min mand til at tage det største læs af rengøringen (og det gør han, det ved vi begge to).

Nåh, men det er jo så småt påskeferie. For de fleste er det vel allerede? Men helligdagene har ikke sat ind her, så jeg tonser lidt igennem på arbejdsmailen stadig. Jeg håber dog, at vi – inden vi drager i sommerhus – får tid til at give vores hjem en ordentlig skalle. Så vi ikke skal løfte en finger, når vi vender tilbage efter påskefrokoster på stribe 😉 Sådan en ordentlig omgang rengøring, ville man vel egentlig på denne tid af året kalde ‘forårsrengøring’. Det er vel egentlig et helt begreb? Det er bare ikke noget, vi sådan har dyrket. Altså jeg mener, vi har mere gjort det løbende.. (Og med vi mener jeg min mand.) Men noget af det, der kan hobe sig op, og som vi ikke lige får klaret i hverdagsrengøringerne er eksempelvis kalk. Særligt i elkedler eller omkring vasken.

I den forbindelse, kom jeg på et tip (som jeg er lidt i tvivl om er almen viden(?)). Det er i al fald et tip, som gør at ens hjem både lækrere, men også et tip, som er smart, fordi det sparer en for tid og knofedt. Og hvem kan ikke lide at spare på den slags?

Tippet lyder således:
Har du et tilkalket område, så placer køkkenrulle på stedet, og fugt det med lagereddike.
Lad det stå natten over. Og dagen efter, ryger kalken af med køkkenrullen.

OBS. det giver sig selv, at området skal kunne klare at blive afkalket. Det går derfor ikke på eksempelvis træflader. Men metal og keramik, går det så fint med. 

Tippet er således ikke blot smart, men også noget som er skånsomt mod miljøet. For helt ærligt, man kan jo spise lagereddike (det bruges ofte i agurkesalat eksempelvis. Hov, lød jeg lige ekstra husmoragtig dér?). Og tænk, at noget kan være så effektivt som rengøringsmiddel også! Smart! (Men også lidt en underlig tanke, egentlig.)afterlight-32Hermed det billede af min vask, jeg kunne tage i dag. Jep. Der var for meget opvask i den, til at jeg ville lade den komme på bloggen. Og sådan kan jeg jo redigere virkeligheden. Og stille en skål revet squash ved siden af. Som næsten er agurk, som jeg jo netop har omtalt. Bum 😉 

Og sådan gik det til, at jeg på tirsdagen inden påske gav et noget så usexet tip om rengøring. Men altså et tip, som måske kan være nice at vide, hvis ikke man vidste det. Jeg er i al fald overrasket over, hvor effektivt det er. Og når jeg får brugt det, kan jeg godt undre mig over, at jeg var så længe om at få det gjort i  første omgang 🙂

Og med den afslutning, vil jeg ønske jer alle en god tirsdag aften!

Og skriv da endelig, hvis du har noget særligt du gerne vil have tips og tricks til. Måske jeg har et i ærmet 🙂

2 kommentarer

 • Åh, jeg har det så meget lige som dig! Jeg gør alt for sjældent rent, for jeg magter ikke at gøre det halvt. Men det tager så enormt lang tid at gøre rent i dybden… Dovenskaben længe leve 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Det er HELT rart at høre, at jeg er ikke er alene. Og ja, jeg bilder mig ind, at det jo faktisk er fordi jeg er virkelig god til at gøre rent (i dybden) at det ikke bliver gjort så ofte 🙂 Haha. Og så er det jo ikke vildt sjovt at gøre rent – først når man ser resultaterne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glimrende mandag og DIY-glimmerpåskeæg