Weekendfif til shopping i Sverige

DIY krydderurtepotte (med selv-vandingsfunktion)

Ej, hvor jeg følte mig hightech, da jeg skrev denne overskrift. Faktisk næsten på niveau med en ingeniør. Ha ha.
Dem har jeg flere af i min familie, og jeg ville ærligt talt gerne føle mig lige så sej, som jeg synes de er. Så det her er altså mit forsøg 😉
Egentlig er det ikke så vildt kompliceret. Ej heller noget jeg HELT kan tage æren for. Jeg mener nemlig, at man kan købe lignende løsninger (hos eksempelvis Menu?). Meeeen. Jo, jeg vil da gerne klappe mig selv på skulderen for selv at have ‘fundet på’ at gøre det af egne remedier. Jo jo 😀

Lad mig først og fremmest lige give min introduktion til krydderurter… Krydderurter kan i min optik kun undervurderes. EJ, hvor jeg synes, at de er nice, og bare spicer ethvert måltid op (i bogstaveligste forstand). Og fordi vi ikke har så meget sol heroppe nord på, er de altså særligt forbundet med sol og sommer for mig. Måske netop derfor, må jeg sige, at jeg faktisk finder dem ret svære at holde. De kræver virkelig meget vand og meget sol. Og særligt det første kan det knibe med at huske herhjemme.
Vi havde en masse krydderurter på alle borde til vores bryllup, og noget af det, jeg var mest nervøs for op til dagen var, om de ville være helt slatne og gullige. Heldigvis var der søde mennesker, som satte ALLE de ubegribeligt mange krydderurter i blød i store baljer med vand gentagne gange dagene og timerne optil, vi skulle sætte os til bords. Mekanikken er lidt den samme her. Altså dét med, at vandet kan blive suget op af planten, når den er tørstig. Ja, den får muligheden for selv at suge efter behov. Lidt lige som i dette tip. Og så bare på en lidt anden måde..

… Nok snak 🙊 Let’s get down to business.

afterlight-54
Hermed kommer min DIY-guide: 

Det skal du bruge: 

  • To urtepotteskjulere. Den ene skal være en lille my større end den anden. Den mindste uden hul i bunden. Den største med hul i bunden. Omvendt ville nok også kunne gøre det, men jeg synes, det har en sjov funktion, at det går ud af mod toppen. Samtidig risikerer man på denne måde heller ikke, at den øverste urtepottes ‘falder ned’ i den anden, men derimod, at den helt ovenpå den nederste.
  • En smule snor. Som sædvanlig bruger jeg blot sådan noget snørresnor, som ligger i supermarkeders pose/staniol/bagepapir-afdeling.
  • Og så en krydderurteplante 🙂

afterlight-52

Sådan gør du: 

  • Mål ca. højde på din urtepotteskjuler uden hul i bunden. Læg snoren dobbelt en del gange, så længden altså er lidt længere end højden på urtepotteskjuleren. Snoren skal nemlig med knude kunne nå til bunden af potten uden hul i.
  • Bind en knude i den ene ende af den ‘foldede’ snor. Knuden skal egentlig være så stor, at den ikke kan gå igennem hullet på potten med hul i. Er knuden ikke stor nok, når du får strammet til, så vikl lidt ekstra snor omkring knuden. Og bind en knude, så den ikke går op.
  • Put nu den lange ende af snor-bundet ned igennem hullet på urtepotteskjuleren. Sådan at den lange ende stikker ud af urtepotten. Det er denne ende, som gerne må kunne nå til bunden af potten uden hul i.

afterlight-51

  • Fyld den anden urtepotteskjuler med vand.
  • Placer krydderurteplanten i potten med hul i, og plante + potte denne oveni den vandfyldte urtepotteskjuler.
  • På de måde har skjuleren med krydderurten nu en forlænget ‘rod’, som kan trække vand så snart den vil, og trænger.
  • Placér den fine ‘potte-skulptur’ et solrigt sted (og måske også et sted, hvor børnefingre ikke kan nå det (note to self)).

afterlight-53

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendfif til shopping i Sverige