Tirsdagens tip: Fold mælkekartonen

Inspiration til preggotøj (som også kan bruges uden mave)

Egentlig havde jeg planlagt at udgive dette indlæg i sidste uge. Jeg fik dog lidt kolde fødder for at udgive. Dels fordi jeg skrev det siddende i de mindst flatterende (men mest behagelige) preggo-joggingbukser og min natbluse. Med lidt fedtet hår. Dels fordi jeg (blandt andet af denne årsag) ofte kan tænke; “Hvad ved jeg om tøj?”. Jeg vil på ingen måde bryste mig af at være fashion. Men måske dette ikke burde give mig kolde fødder, men derimod give mig en følelse af, at tingene er i balance – trods alt. Jeg er ikke fashion-blogger. Så hvis jeg skal skrive om lidt fashion, er det måske passende at skrive om det fra en sjusket nattøjsuniform… Jeg er bare mig. Og det er jo dét udgangspunkt jeg skriver fra.

Dette lille skriv skal altså handle om et par tricks til at undgå at bruge alt for mange penge på tøj. Tøj, som passer en gravid, men som dermed kun kan passes i få måneder. For selvom jeg er sparsommelig, og meget gerne vil investere i tøj, som kan holde så længe som muligt, er det også – hvis du spørger mig – ret vigtigt at føle sig godt tilpas i det tøj, man har sig i de måneder, hvor hele kroppen er under udbygning. Det er nemlig ikke en selvfølge, at man altid føler sig godt tilpas i sin krop. Derfor må alt andet gerne føles rart.

Her er mine bud på tøj (eller pasformer) som både kan føles rare under graviditet , men også kan bruges før og efter.

  1. Peplum-kjoler. Gerne i løst, tyndt stof. Loose fit-kjoler gør det muligt at bruge dem – både under graviditet og efter. Og som bonus kan de let bruges, hvis man gerne vil skjule en graviditet. ‘Skørtet’ forneden kan desuden bidrage til at aflede opmærksomheden en smule fra maven. At der sker noget et andet sted, kan være rart, hvis du ikke ønsker alle rettet mod mavsen.  Tricket er dog, at denne type kjoler (eller hvilke som helst preggo-kjoler) ikke skal være ALT for korte – for så gør den store mave, at kjolestoffet løftes op fortil. Og ja, så risikerer man at blotte sine trusser. Jeg taler af erfaring.
  2. Slå-om-kjolen. Under min første graviditet havde jeg held med at købe en wrap-kjole i USA, som jeg har gået så meget med, at jeg i forgårs måtte konstatere, at der er gået hul lige midt på bagdelen. Det var altså en succes! Både som gravid og uden. Som bonus kan de også være ret så gode under amning! Det er dog igen værd at være opmærksom på, at man måske skal have en nederdel indenunder, når maven bliver for stor. Hvis ikke stoffet er ‘langt nok’ i selve slå-om-delen, kan stoffet gå fra hinanden fortil. Men med en nederdel, et par shorts eller underkjole under, går alting fint.
  3. Cropped top. Disse toppe er gode som variation over de andre kjoler, som vist på billedet. Dette gør, at kjolerne også kan bruges som nederdele, og altså varieres i det visuelle udtryk. Derudover kan de også bruges sammen med højtaljede nederdele eller ud over længere toppe. Hvis ikke man ejer en cropped top i forvejen, ville jeg ikke investere i én. Så får man den nemlig formentlig ikke brugt efter graviditeten. Alternativt kan man tage en løs top (eksempelvis fra ens partner, hvis denne har en større størrelse end dig) og binde en lille knude på foran (og eventuelt bukke om på indersiden), sådan at toppen bliver til en kort top, som kan skære lige over maven.
  4. Maxikjoler (i stretch-stof). Disse kjoler er næsten de mest behagelige at gå i som gravid, synes jeg. Fordi de giver sig, ikke strammer og kan ånde. Lige som med peplum-kjolerne er det lettere at skjule en lille mave i sådanne kjoler, hvis man ønsker det. De længere kjoler kan også være rare fordi det kan føles slankende med noget der dækker de (formentlig voksende) lårbasser. Haha. Det er i al fald min erfaring. Derudover kan man syne lidt længere og dermed lidt slankere ved brug af længere kjoler. Der findes naturligvis maxikjoler i hvilket som helst stof, men særligt dem i stretch kan følge med uanset hvor stor du ender med at blive 🙂

Jeg er stadig i forhandling med mig selv om, hvor meget jeg skal købe denne graviditet. Et virkelig godt sparetip er naturligvis altid at låne sig frem, og det havde jeg i højere grad mulighed for sidste gang jeg var gravid. Denne gang er jeg derfor i større underskud af tøj, og jeg overvejer alvorligt at købe de ovenstående kjoler hjem. Jeg vil dog skynde mig at tilføje, at intet af dette er sponsoreret ej heller indeholder affiliate links.

Jeg havde dog sidst god erfaring med at investere i et par kvalitetsnederdele og også i et par bukser – købt særligt til graviditet. Blandt andet et par smækbukser preggo-edition, som jeg er virkelig glad for. Derudover indkøbte jeg en gravditetsbadedragt, og en bikini, som faktisk blot var i større størrelser end mine normale. Det smarte ved dem var, at overdelen kunne genbruges sommeren efter, fordi min overdel stadig var større end normalt grundet amning.

Ligger I mon inde med et par gode tips til at klæde sig behageligt (og genbrugeligt) under graviditeten?
Så vil jeg meget gerne inspireres!

Kærligst S

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

2 kommentarer

  • Fineste indlæg. Godt du trykkede på udgiv! Jeg kan anbefale de gode gamle bluser fra Mads Nørgaard, dem med ekstra længde. De er selvfølgelig alt for varme lige nu, men til efteråret er de top gode. Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stay Strange

      TUSIND tak skal du have, Trine! Dé bluser var da en virkelig god idé.
      Dem vil jeg helt sikkert have i tankerne, når jeg igen begynder at tænke på langærmede trøjer 😉
      Kærligst mig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagens tip: Fold mælkekartonen