Efterår, du er stadig mit.

DIY: Køkkenrulleholder

Nogle gange skal der ikke så meget til. Og lige nu gør det mig virkelig glad, at jeg tog mig 20min. i starten af ugen til at få lavet denne DIY. Det betyder nemlig, at jeg trods (vedholdende) sygdom har fået noget fra hånden i denne uge, som gør mig glad og tilmed er ret så anvendelsesnyttigt.. Hjemme hos os i hvertfald. (Var der nogen, der sagde klodset?) En lille DIY, hvis funktion jeg har manglet, og hvis omkostninger faktisk var lig 0 kr., da alle dele var noget jeg i forvejen ejede.

Nu skal I høre:

Jeg brugte:

 • En bidetang (og eventuelt en fladtang. Jeg selv lavede det dog uden sidstnævnte)
 • En metalbøjle
 • En køkkenrulle

Jeg gjorde følgende:

 1. I første omgang bides bøjlen over midt på det nederste lige stykke. Således er bøjlen lettere at forme.
 2. Hernæst rettes bøjlen ud fra bøjlekrogen, sådan at stykket fra ‘krogen’ og ud til hver side bliver helt lige. Og altså vinkelret på bøjlekrogen.
  Jeg fandt ud af, at det var lettest at forme metallet, hvis jeg holdt tangen dér hvor jeg ønskede at rette metallet ud, og derefter bøjede metallet den vej, jeg ønskede det med hænderne. En fladtank havde måske kunne give et mere lige resultat, men jeg kan også godt lide charmen ved, at man kan se, at det faktisk er hjemmelavet. 
 3. Hernæst lægges køkkenrullen midt på bøjlen. Bøjlekrogen skal altså være midt på køkkenrullen, og hver af de to metalender skal nu have et buk nedad, så det ‘vandrette’ stykke metal er lige netop er liiidt længere end køkkenrullen.
 4. Hernæst måles højden af køkkenrullen. Eller dvs. halvdelen af højden, for det er denne pind, som køkkenrullen skal hænge på. Og det er derfor vigtigt, at den lodrette del af den bukkede bøjle svarer til afstanden mellem køkkenrullens hul og øvre kant. Dog hellere lidt for højt end lidt for lavt. Metallet bukkes kort sagt indad mod midten igen. (Jeg håber ikke, at man kan fornemme alt for meget, at min feberhjerne har lidt svært ved at formulere sig. Haha.)
 5. Nu er bøjlen formet som den skal, og de to ender skal klippes til med bidetangen. Det fungerede bedst for mig at nive en lille smule af den ene ende, og en stor del af den anden af de løse ender på bøjlen. På den måde kan køkkenrullen sættes ned over den lange af enderne, og den korte ende kan bukkes ind i køkkenrullens paprør fra den anden side.
 6. SÅ er køkkenrulleholderen klar, og kan hænges hvorhen det skulle være 🙂

Metoden kan (naturligvis) også bruges til toiletpapir!

I må endelig sige til, hvis der er noget I drømmer om en DIY til, eller noget I gerne vil kommentere på eller spørge til. Jeg elsker at høre pip fra jer.

Rigtig god septembersøndag til jer.

 

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterår, du er stadig mit.