Tirsdagens tip: Spild ikke en dråbe creme 😅

Inspiration til standerlampe

Jeg har noget med standerlamper.. Og standerlamper..
For nogle uger siden skrev Trine om sine lamper derhjemme, og det fløj ud af mig (i en kommentar dertil) at jeg ææælsker interiør som lyser op i et hjem – i mere end én forstand. Og det er virkelig sandt. Jeg elsker interiør, men altså, hvor jeg synes at det er noget helt helt særligt over lamper. De kan være så tidsløse, så lysende og ja så smukke. Og så frydes mit sparegen over, at en lampe ikke slides op på samme måde som så meget andet interiør.

Så langt tilbage jeg kan huske, har vi på min mors side af familien haft en standerlampe stående ved sofaen. (Jeg har unge forældre og bedsteforældre, så ja, jeg kan faktisk huske 3-4 generationer tilbage..) Derfor er der for mig noget helt særligt hjemlig over at have en standerlampe stående ved sin sofa. Dét betyder nemlig godt lys til at læse i eller til at strikke i – præcis som kvinderne i min familie har gjort det. Og jeg selv gør. Derfor er jeg nået til den erkendelse, at vi simpelthen mangler en standerlampe herhjemme. Jeg har før talt om lamper, men denne gang har jeg snævret min inspiration ind til netop standerlampen.

Jeg er ret vild med relativt enkle lamper, som ikke fylder fooor meget (vi har trods alt ikke vildt mange m2 at gøre godt med). Derudover kan jeg godt lide, at de er elegante i looket (skærmen), og at der altså er en skærm, som dirigerer lyset nedad. Dette er vigtigt både for arbejdslys, så det ikke blænder, hvis én af os vil se TV, mens den anden bruger lampen, men også fordi vi har så mange lamper, som lyser op i 360grader. Det mangler vi altså ikke 🙂 (Dette udelukker hermed desværre FLOS-standerlampen.)

Hermed mit inspo-board til standerlamper: 

 

collage-2018-02-14-1

(1):  Arigato gulvlampe (2): Fritz Hansen 6556-F  (3):  Gubi BL-3 Floor lamp (4): Schottlander Matis BS1

(5): JIELDE standerlampe (6): Gubi G-10 floor lamp (7): Vida la luu standerlampe

 

Har I mon nogle inputs til standerlamper I mener jeg har overset?
Jeg drømmer, så byd endelig ind! 🙂

2 kommentarer

 • Fine standerlamper og fint indlæg. Tak for henvisning ❤️ Kh T

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Tak skal du ha, Trine. Det giver nok sig selv, men jeg synes du er så inspirerende, at jeg ikke kunne lade være 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagens tip: Spild ikke en dråbe creme 😅