Tirsdagens tip: Et husmor tip til at klippe pandehår ✂️

DIY bænk med opbevaring

TÆNK, der kommer hermed en lille DIY-guide til en BÆNK.
(Til jer af jer, der også kigger med på Instagram, vil I måske fornemme, at jeg tilsyneladende gør mig i rim i dag. Jeg forsøger at stoppe mig selv nu.)
Jeg har gået og sukket for mig selv over, at jeg har for mange store beslutninger og bekymringer hængende over hovedet til, at små DIY’s kan nås eller virker overkommelige. Altså, hvor jeg elsker at lave ting til mit hjem selv! Og det fornemmer jeg også, at mange af jer gør? Derfor har jeg tryllet et ‘gammelt’ projekt frem i dagens anledning. Jeg har nemlig en bænk i ærmet, som allerede er lavet, men som jeg bare aldrig har fået dokumenteret herinde. Og dét er jo en fejl, der kan gøres noget ved.
Da vi flyttede ind i vores nuværende hjem, var jeg sikker på, at jeg gerne ville have en bænk som en del af vores spiseafdeling. Dels fordi jeg synes, det gav en hyggelig landkøkken-stemning, men også fordi det optimerer pladsen, da et spisebord dermed kan stå tættere på væggen end hvis der er stole hele vejen rundt. (Stole skal jo kunne flyttes ind og ud, som man sætter sig.) Dels fordi jeg tænkte, at der i en bænk kunne implementeres noget opbevaring, hvilket igen ville spare plads andre steder.
Efter at have ledt efter ‘færdige’ løsninger, kom jeg frem til, at jeg nok bedst kunne få det, jeg ønskede mig, hvis jeg selv lavede bænken. Så det var, hvad jeg gjorde. Godt hjulpet på vej af IKEA.
Her er, hvad jeg brugte: 
 • Moduler af BESTÅ – antallet afhænger af, hvilken længde du ønsker bænken i. Jeg har her bygget vores op af dette modul og  dette modul – med skuffer i, vel at mærke.
  (Til en start havde vi dem blot med låger, men man skal helt ned på gulvet og krybe for at kunne danne sig et overblik over rummenes indhold. Med skuffer kan man sidde på bænken og hive frem af gemmerne. Dét er lidt mere praktisk, skulle jeg hilse at sige.
 • Skruer (eller bolte, hvis du virkelig vil mejsle dem godt og grundigt sammen).
 • Eventuelt ben.
  Denne del kommer helt an på præferencer i forhold til siddehøjde og udseende. Jeg startede ud med ben, men fortrød da bordhøjden ikke passede til.. Jeg skiftede derefter blot tilbage til de medfølgende “fødder” til modulerne. 
 • En skummadras.
  Jeg købte min lokale stof-butik, og valgte en relativt tyk én. Ene og alene på grund af siddecomfort. 
 • Stof til madrassen.
Redskaber, som jeg havde og brugte til bænken:
 • En boremaskine
 • En symaskine
 • En saks
 
Således gjorde jeg: 
 • Jeg samlede BESTÅ-modulerne og skufferne.
 • Før skufferne blev sat i, borede jeg et par huller i siden af den mindste kasse, satte en skrue igennem, og satte den store kasse op mod den lille. Ved hjælp af én (mur eller person) til at holde kontra, kunne jeg bore skruen fast i den store kasse. Således blev de to kasser nu sat sammen til én lang bænk. Det er dog vigtigt at skruerne ikke når ud på den anden side af kasse nr. 2’s ‘væg’. Hvis den gør dét, kan skuffen ikke blive sat i. Mål derfor efter, inden du borer den igennem.
 • Placér herefter skufferne/lågerne i bænken.
 • Klip skummadras til, så den passer med bænkens øverste siddeplade.
 • Tag stoffet, mål efter madrassen, og sy nu et betræk.
  Jeg syede betrækket med velcro-luk på bagsiden, sådan at det kan tages af og vaskes. Meen det blev ikke just kønt eller detaljefint. Derfor altså ingen udførlig guide hertil. Jeg er sikker på, at andre ville kunne sy et meget bedre betræk end jeg gjorde. Men det gode ved dette betræk er, at man kan gemme meget på bagsiden 😉
Oprindeligt overevejede jeg at lave bænken med en simpel lys træplade som siddeplads. Dette er altså også en mulighed. Comforten i den bløde hynde blev dog det vindende argument i dén sag.
Husk, at du altid er mere end velkommen til at stille spørgsmål eller skrive kommentarer nedenfor.
Rigtig god torsdag og eventuelt god fornøjelse 🙂
Kærligst S

6 kommentarer

 • Rie

  Hvad er det for nogle skuffer du har sat i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Hej Rie. Det er de skuffer, som kan købes specifikt til hos IKEA 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine

  Nu kommenterer jeg lige et gammelt opslag, da jeg selv vil lave en bænk. Kan den sagtens holde til at man sidder flere derpå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Det er da bare SÅ dejligt med spørgsmål på ældre sager 🙂

   Svaret er helt simpelt: JA, sagtens! Vi har siddet op mod 5 voksne mennesker og spist derpå – uden problemer. Jeg håber ikke at mit svar kommer for sent, eller har bremset dig i at kaste dig ud i projektet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  SUPER FLOT! Du er altså bare en handy girl!👍🏻👏🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stay Strange

   Taaak, Marianne <3

   Jeg tror også, at den er kommet for at blive. Man både sidder godt, og har masser af opbevaring deri 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagens tip: Et husmor tip til at klippe pandehår ✂️