Monday Mood og simpel (DIY) julepynt-ophæng

Tirsdagens tip (til hyacinter)

Hej igen.
Altså, hvor jeg holder af at vende tilbage hertil hver formiddag.
Jeg håber også at I kan lide at være her?
Hvis I tænker, at der er noget jeg kunne ændre, eller som I godt gad jeg skrev lidt om, så er I mere end velkommen til at skrive. Sandheden er, at det er aller sjovest, når jeg hører fra nogen af jer! 🙂

Tirsdagens tip bliver et kort ét af slagsen. Begge mand er nemlig nede med sygdom herhjemme og jeg er liidt bagud med rettearbejdet på den dér opgave vi ikke nævner ved navn. Så jeg holder snuden i sporet (som min mor altid siger), og griber den bølge af arbejdsomhed jeg føler jeg er på…

Dagens tip går på Hyacinter!
Jeg har nævnt dem før, men de er med årene virkelig blevet helt obligatoriske for mig i vinterperioden. De er så julede, og når jule er ovre, lyser de op (og spreder duft) i de mørke vintermåneder – uden at være for julede.

Mine tips til den fine løgblomst er:

 • Køb aldrig en hyacint til mere end 10kr.
  Hvis ikke dette er muligt, så køb en pakke med flere, og del dem op. I starten af vinteren tager de ofte overpris for blomsterne, og så kan det svare sig at kigge på 3 for 25-tilbud eller en ‘krukke’ med flere i. Hvis du ikke kan bruge dem alle, er de også fine som værtindegaver.
 • Køb dem så lidt udfolde som muligt, og køb evt. dem, hvor du kan se at to kommer til at titte op.
  På den måde får du mest muligt ud af din blomst, og de pynter længst muligt. Desuden er det ikke til at vide hvordan købmanden har passet på blomsten, og det kan man se konsekvensen af, hvis de allerede ér begyndt at springe ud hos købmanden (kig punktet nedenfor)..
 • Giv dem evt. lidt vand når du kommer hjem med dem (hvis de er tørre), men ellers INGEN vand.
  Én vinter væltede de altid for mig, de hyacinter. Når de rigtig fik højde på, så tiltede de altid. Min mor gav så det trick, at man IKKE skal vande sin hyacint når først den er sprunget ud. Set i bagspejlet tror jeg nok at jeg blev overbeskyttende og gav los for vandet, når først de begyndte at blomstre, i fare for at den fine (nu duftende) blomst skulle dø for tidligt. Men det er altså omvendt pædagogik her. De kan klare sig med overvejende lidt vand. Dem jeg har stående nu har jeg slet ikke vandet! Og de står så fint og rankt. Men altså, hvis de er helt udtørede, så fugt deres jord lidt.
 • Vær kreativ med omplantningen: Plant dem i forskellige højder og krukker.
  Det er den sjoveste del, synes jeg. Jeg har masser af små krukker, men bruger lige så ofte en kop, et syltetøjsglas eller et højt opbevaringsglas, et aflagt duftlys eller andet. Det eneste ‘kriterie’ er, at det passer nogenlunde i åbningens diameter med løget. Jeg synes desuden at det giver en så fin effekt, hvis de ikke alle er i samme højde. Så får en samling af hyacinter lidt forskudthed. Denne forskydning er fint – både i højde, i farver  og materiale af omplantningen. 
 • Vær også kreativ med placeringen, og sæt dem ikke dér, hvor du plejer at placere blomster.
  Jeg har sagt det før, dét med at jeg elsker at have dem stående på badeværelset. En naturlig frisk og dejlig aroma spreder sig således på det lille das 😉 Derudover synes jeg faktisk at duften bliver lige voldsom nok (for mig), hvis de står på spisebordet, hvor jeg ellers normalt placerer friske blomster. Så sæt dem lidt afsides; på en reol, en hylde, i køkkenet, i soveværelset eller et andet sted, hvor duften er mere diskret og de kan få lov til at sprede lys og duft et lidt andet sted end du sædvanligvis ville sætte blomster. Jeg har i skrivende stund en klynge på tre stående i soveværelsesvinduet, og det virker så og diskret og samtidig opløftende for indeklimaet (vi har også puslebordet stående i dette rum). Desuden har jeg dem i hvid, og i den farve ligner de næsten små lygter, når jeg slår øjenene op i det mørke rum hver morgen. Jeg er vild med det!

 

fullsizeoutput_680

 

Mine tips til hyacinten er hermed givet videre.
Hvis du har andre tips eller kommentarer, så føl dig endelig hjemme i kommentarsporet nedenfor!

Rigtig god tirsdag til dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Mood og simpel (DIY) julepynt-ophæng